Predstava "Filomena "Marturano" naredna tri dana na "Purgatorijama"

Predstava igra još od 2013. godine, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Centra za kulturu Tivat

2138 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U sklopu pratećeg programa 18. Međunarodnog festivala mediteranskog teatra “Purgatorije”, sjutra veče sa početkom u 21.30 sati, na ljetnjoj pozornici u Tivtu biće izvedena pozorišna predstava “Filomena Marturano”.

Ta predstava igra još od 2013. godine, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Centra za kulturu Tivat.

U tom komadu igraju Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Nebojša Kundačina, Emir Ćatović, Kristina Obradović, Božidar Zuber, Andrea Mugoša i Pavle Popović.

Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filipea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Ova interpretacija tog teksta u režiji Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

"Filomena Marturano" je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocijenila kao "čudo koje se desilo na teatarskim daskama" i "pozorišni potres".

Predstava u Markovićevoj režiji dočarava jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

Pored sjutrašnjeg izvođenja, “Filomena Marturano” je na programu “Purgatorija” i naredne dvije večeri – u subotu 29. i nedjelju 30.avgusta.

Bonus video: