Budva: Klenkovski, Sinčuk i Begović održali koncert pun emocija u crkvi Santa Maria in punta

Na repertoaru su bila djela Manganija, Šumana, Šopena, Basija, Giampierija. Posebno se istakao pijanista Aleksandar Sinčuk svirajući Šopenovu "Fantasie Impromtu Op. 66" što je publika nagradila velikim aplauzom, a on je kazao da je izuzetno zadovoljan nastupom

1896 pregleda 63 reakcija 1 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: Grad Teatar Budva
Sa koncerta, Foto: Grad Teatar Budva

Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar nastavljen je sinoć u crkvi Santa Maria in punta u budvanskom Starom gradu.

Koncert su održali prof. dr Veljko Klenkovski (klarinet), prof. dr Aleksandar Sinčuk (klavir) i prof. mr Damjan Begović (klarinet).

Na repertoaru su bila djela Manganija, Šumana, Šopena, Basija, Giampierija. Posebno se istakao pijanista Aleksandar Sinčuk svirajući Šopenovu "Fantasie Impromtu Op. 66" što je publika nagradila velikim aplauzom, a on je kazao da je izuzetno zadovoljan nastupom.

Grad teatar Budva
foto: Grad Teatar Budva

"Već nekoliko dana smo imali probe, program je bio težak posebno za mene jer ne nastupam samo kao solista već i kao korepetitor. Saradnja sa Veljkom Klenkovskim je na malo višem nivou od same pratnje. Mislim da smo svi zadovoljni, nadam se i da je publika zadovoljna jer su nas slušali jako pažljivo. Šopen je umjetnik koji je isključivo pisao za klavir i svi pijanisti ga sviraju sa velikom emocijom", kazao je Sinčuk i naglasio da svaka muzika zahtijeva emociju.

"Ne postoji muzika bez emocije, ako je muzika bez emocije onda to više nije umjetnost već nešto drugo. Sve što smo svirali bilo je ispunjeno emocijom."

Damjan Begović je kazao da je oduševljen ambijentom crkve Santa Maria in punta.

Grad teatar Budva
foto: Grad Teatar Budva

"Izuzetna koncertna sala, odlična je akustika posebno za klarinet. Nadam se da je publika uživala u programu koji je osmišljen tako da bude šareniji, da ne bude samo iz jednog perioda. Imamo romantizam, 21. vijek, džez, narodnjake. Sve smo sklopili da ima smisla, da bude zabavno i privlačno publici", Begović je istakao i da je dugogodišnji poznanik sa Veljkom Klenkovskim.

"Specijalizirao sam kod njega u Beogradu na Fakultetu muzičke umjetnosti i sarađujemo već četiri godine. Ovo je druga godina da ja sarađujem sa pijanistom Sinčukom. Meni je zaista uživanje svirati sa takvim velikanima, profesorima sa Akademije i izvanrednim umjetnicima. To je samo podstrek da se još više radi, da dobijamo sve bolje ideje za još veće programe. Možda jednog dana i proširimo ansambl, za sada je sve fantastično", kazao je Begović.

Bonus video: