Na Barskom ljetopisu večeras književno veče Žarka Marovića

Moderatorka večeri Dragana Erjavšek će, kako se navodi,razgovarati sa autorom u Dvorcu kralja Nikole, od 21 čas

1764 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Barski ljetopis
Foto: Barski ljetopis

Bars segment Ljetopisa večeras donosi još jedan književni program - promociju knjiga "Očaj" i "Čobo u 22.561 riječi" crmničkog pripovjedača Žarka Marovića, saopštio je organizator Barskog ljetopisa.

Marović je, kako je rečeno, najstariji debitant na bARS-u, s obzirom na to da mu je ovo prvo samostalno književno veče.

Moderatorka večeri Dragana Erjavšek će, kako se navodi,razgovarati sa autorom u Dvorcu kralja Nikole, od 21 čas

"Žarko Marović je rođen je 1957. godine. Završio je Gimnaziju "Niko Rolović" u Baru, pisanjem se aktivno bavi od 2016. godine, a zaposlen je u gradskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija". Nesputan bilo kakvim književnim, niti stilskim normama, neukalupljen u bilo koju od polica savremenog stvaralaštva, objavio je desetak knjiga. Među njima su, pored dva romana koja će biti predstavljena večeras, najznačajnije: zbirka kratkih priča „Četrdeset dana za moju dušu“, drama "Blaženi", te romani: "G.C. Nepper", "Nije volio vodu", "Moliću se za tebe", "Opšte mjesto", stoji u saopštenju Barskog Ljetopisa.

Radionica plesa sa vatrom

Dodaje se da će danas u 10 časova u parku Dvorca kralja Nikole, u okviru Pratećeg programa biti organizovana radionica plesa sa vatrom.

Barski ljetopis
foto: Barski ljetopis

Autorka radionice je, kako su kazali, umjetnica Sonja Vojvodić koja će istog dana u večernjim satima, zajedno sa polaznicima radionice, nastupiti na Šetalištu kralja Nikole.

Ovaj plesni performans pod nazivom "Čarolija elemenata", kako je najavljeno, počeće u 21.30 časova.

"Sonja Vojvodić je svestrana umjetnica iz Bara. Odmalena se bavi muzikom. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu. Diplomirala je na muzičkoj akademiji na Cetinju, nakon čega je pošla na put oko svijeta. Putovala je po Indiji, Tajlandu, Egiptu, Jordanu i raznim zemljama Evrope. Na putovanjim je sakupljala znanja i vještine različitih kultura, koje su u mnogome uticale na njenu umjetnost. Na jednom od putovanja susrela se oprobala u plesu sa vatrom, što je postalo njeno profesionalno zanimanje. Danas nastupa svuda po zemlji i regionu i atrakcija je gdje god se pojavi", piše u saopštenju Barskog ljetopisa.

Bonus video: