Veče Rajka Joličića na Barskom ljetopisu

Promocija knjige "Izabrane pjesme" u subotu

2881 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Barski ljetopis
Foto: Barski ljetopis

Knjiga "Izabrane pjesme" Rajka Joličića biće promovisana na Barskom ljetopisu u subotu, u okviru bARS selekcije. Promocija će se održati na platou ispred Dvorca kralja Nikole u 21 sat.

"Ovaj istaknuti pjesnik, novinar, glumac, humorista, satiričar i humanista, rođen je 1947. godine u malom ribarskom selu Krnjice. Počeo je da radi honorarno kao novinar – 'lutajući reporter Radio Bara' i dopisnik 'Večernjih novosti', nastavio kao autor brojnih radio emisija, a i dalje vodi slušane emisije Radio Bara – 'Selu u pohode' i 'Mali, veliki'", podsjeća organizator.

Joličić je objavio 33 knjige poezije (za djecu i odrasle), aforizama i satiričnih radova.

"Pjeva se preko 40 njegovih pjesama za djecu i odrasle. Koautor je stihova za poznatu numeru 'Niđe nebo nije plavo'. Dobitnik je mnogih priznanja za stvaralaštvo – između ostalog, laureat je nagrade za sveukupno stvaralaštvo za djecu i mlade 'Stara maslina'. Njegove pjesme prevođene su na nekoliko stranih jezika i zastupljene u lektiri. Joličićevo ime je sinonim za dugogodišnji humanitarni rad i ekološki aktivizam", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: