Predstava "Narodni poslanik"gostuje u Ivanjici, Kruševcu i Čačku

Adaptaciju i režiju Nušićevog komada uradio je Goran Bulajić, scenografiju Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković

1356 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

Od 27. do 29. avgusta predstava "Narodni poslanik", koprodukcijski projekat Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, gostovaće u Ivanjici, Kruševcu i Čačku.

"Narodni poslanik" u nedjelju, 27. avgusta, na Velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici, zatvara 14. Festival kulture "Nušićijada".

Predstava će naredne večeri biti izvedena u Kruševačkom pozorištu, a 29. avgusta u Kulturnom centru grada Čačka.

"Nakon izuzetno uspješnog gostovanja 'Narodnog poslanika' u Narodnom pozorištu u Beogradu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, kao i učešću na 40. Nušićevim danima u Smederevu i XIII Joakimovim danima u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, vjerujemo da ćemo i ovom turnejom potvrditi kvalitet i potencijal našeg ansambla, da ćemo proširiti krug prijatelja među pozorišnim i kulturnim radnicima i otvoriti horizonte neke buduće saradnje", poručili su iz Nikšićkog pozorišta.

Adaptaciju i režiju Nušićevog komada uradio je Goran Bulajić, scenografiju Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković. Uloge tumače: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević/Kristijan Blečić, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić Martinović, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović.

Bonus video: