"Džada Film Fest" u Podgorici od 11. do 17. septembra: Debitantski filmovi, akcija ozelenjavanje površina...

Iz Glavnog grada Podgorica su saopštili da pored takmičarskog, Međunarodni festival debitantskog igranog filma, podgoričkoj publici nudi i revijalni program, koji počinje od 21 čas, a vezan je za nekoliko lokacija na ulicama Podgorice

3538 pregleda 1 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Glavni grad Podgorica
Sa konferencije za medije, Foto: Glavni grad Podgorica

Osmo izdanje "Džada Film Fest-a", pod sloganom "Pay attention!", počinje 11. septembra i trajaće do 17. septembra u Njegoševoj ulici, na platou ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", gdje će se tokom šest noći od 19.30h prikazivati po jedan debitantski film u takmičarskoj sekciji, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Iz Glavnog grada Podgorica su saopštili da pored takmičarskog, Međunarodni festival debitantskog igranog filma, podgoričkoj publici nudi i revijalni program, koji počinje od 21 čas, a vezan je za nekoliko lokacija na ulicama Podgorice.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica Ana Medigović, tim povodom je istakla da je festival, koji se iz godine u godinu sve više razvija, veoma značajan za stimulisanje rada domaćih filmiskih stvaralaca, kao i za razvoj filmske publike.

"Sekretarijat za kulturu i sport u kontinuitetu podržava razvoj kulturno-umjetničke scene grada, pažljivo prati i podržava subjekte i organizacije u čijem fokusu je kultura, a na naše zadovoljstvo taj broj je iz godine u godinu veći. Zajedno sa festivalima koji djeluju u okviru naših tradicionalnih manifestacija, trudimo se da pozicioniramo Podgoricu kao otvoren i napredan grad. Čestitke Džada Film Fest-u i selektoru koji je odabrao film za ovogodišnje prikazivanje iz crnogorske produkcije", kazala je Medigović.

Direktorka festivala Nina Lončar istakla je da ove godine, dodatni sadržaj i program festivala predstavlaja Džada Junior, u okviru kojeg najmlađe očekuje dobra zabava, kao i Džada Talk, panel diskusija na zanimljive teme, te akcija u kojoj sa gradskim Zelenilom učestvuju u ozelenjavanju gradskih površina.

Iz Glavnog grada su rekli da je dodjela nagrada 16. septembra u Bloku 5, kada se otvara Evropska nedjelja mobilnosti, te da je kao i svake godine, ulaz na sve projekcije besplatan.

Bonus video: