Vlaović poželjela uspješan rad novoj administraciji: "Želim Crnu Goru koja vječno živi autentičnost svoje kulture"

"Moramo biti otvoreni jedni za druge, a lideri/ke javne uprave organizovati rad institucija tako da obezbijede kontinuitet procesa javnih politika koji u konačnom utiču na kvalitet života naših građana i građanki", rekla je ministarka

7369 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kulture i medija
Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović je, u susret izboru nove Vlade, poželjela uspješan rad novoj administraciji. Poručila je da "novog lidera/ku čeka tim sastavljen od profesionalaca/ki", koji posljednjih 16 mjeseci vode ključne projekte za razvoj kulture i medija, i "jasno postavljene mape puta" koje će, u konačnom, rezultirati boljim uslovima za rast i razvoj u tim sektorima.

"Zemlje mladih demokratija sklone su brzim promjenama, koje u Crnoj Gori živimo od 30. avgusta 2020, zato moramo biti otvoreni jedni za druge, a lideri/ke javne uprave organizovati rad institucija tako da obezbijede kontinuitet procesa javnih politika koji u konačnom utiču na kvalitet života naših građana i građanki", saopštila je Vlaović.

Rekla je da se stepen razvijenosti zemlje mjeri stepenom njenog ulaganja u kulturu. "Želim Crnu Goru koja vječno živi autentičnost svoje kulture", napisala je ministarka.

"Ovom prilikom podsjećamo na sve ministre i ministarke kulture. Njihove poruke o značaju kulture dio su unutrašnjeg uređenja zgrade Ministarstva kulture i medija na Cetinju. Ilija Lakušić prvi je ministar kulture, koji je vodio taj resor u periodu od 1991-1993. godine", naveli su iz ministarstva u objavi na mreži Iks.

Bonus video: