Protest inicijative Kultura nije plijen u utorak naspram Skupštine

"S obzirom na to da smo posljednjih trideset godina trpjeli nepotizam, lične interese pojedinaca, floskule i obećanja, pozivamo vas da nam se pridružite u borbi protiv legalizovane partitokratije koja se nekad smatrala etičkim prestupom a danas je osnovni metod upravljanja"

4303 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Kultura nije plijen
Foto: Kultura nije plijen

Protest inicijative Kultura nije plijen održaće se 31. oktobra u 11 časova, naspram Skupštine, na platou ispred galerije Centar.

"S obzirom na to da smo posljednjih trideset godina trpjeli nepotizam, lične interese pojedinaca, floskule i obećanja, pozivamo vas da nam se pridružite u borbi protiv legalizovane partitokratije koja se nekad smatrala etičkim prestupom a danas je osnovni metod upravljanja", navodi se u pozivu na protest inicijative Kultura nije plijen.

Strukovna udruženja i pojedinci iz oblasti kulture već nekoliko dana izražavaju nezadovoljstvo povodom najavljenog imenovanja Tamare Vujović, problematizujući njenu struku i profesionalne reference za koje tvrde da nijesu adekvatne za liderku u Ministarstvu kulture i medija i traže depolitizaciju ovog resora.

Vujović je kandidatkinja Demokratske Crne Gore, doktorka fizijatrije, a pored političkog angažovanja, ističe i da je radila savjetnica za kulturu i društvene djelatnosti predsjednika Opštine Herceg Novi od 2017. do 2020.

Bonus video: