Koncert mlade flautistkinje

Rezeda Valejeva nastupiće sjutra u galeriji “Risto Stijović” u Podgorici, u okviru ciklusa “Mladi talenti” KIC-a “Budo Tomović”

2097 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Koncert flautistkinje Rezede Valejeve, studentkinje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu biće održan sjutra u Podgorici, u galeriji “Risto Stijović” u 19 časova, a u okviru ciklusa “Mladi talenti” Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

Na programu koncerta su djela za solo flautu Kloda Debisija (Sirinks u Des-duru L.129), Ežena Boce (Slika, Op. 38), Antona Štamica (Kapris br. 1), Artura Honegera (Ples koze u C-duru, H. 39), Žaka Ibera (Komad), Georga Filipa Telemana (Fantazija br. 10), Astora Pjacole (Tango etida), itd. Gost na koncertu biće violinista Aleksandar Grunčevski.

Flautistkinja Rezeda Valejeva je započela svoje muzičko obrazovanje u rodnom gradu Kazanju (Rusija), gdje je završila Muzičku školu br. 5 u klasi Galliuline Elvire. Školovanje je nastavila u Muzičkoj školi u Tivtu, gdje je uporedo pohađala klavir u klasi Isidore Jovićević i flautu u klasi Brune Matijević. Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” je završila u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Trenutno studira četvrtu godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.

Aktivno je učestvovala u brojnim radionicama, školama flaute, ali i majstorskim časovima koje su vodili eminentni flautisti. Učestvovala je na brojnim međunarodnim i državnim takmičenja na kojima je osvajala prve i druge nagrade. Nastupa kao solistkinja i u kamernim i orkestarskim sastavima kao što su Lola klasik, Dečija filharmonija i Beogradski orkestar mladih (BEOM). Koncertirala je na raznim scenama širom regiona, a bila je učesnica festivala BUNT, Festum, KOMA i Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.

Mlada flautistkinja se prvi put cjelovečernjim koncertom predstavila podgoričkoj publici u okviru KIC-ovog ciklusa “Mladi talenti” u maju ove godine, u saradnji sa pijanistom Aleksejom Kurbatovim. Ovo je njen drugi koncert u okviru tog programa, a u koji je ovoga puta uvrstila originalna djela za solo flautu.

Bonus video: