Monodrama „Soulfood“ predstavljena u bjelopoljskom Centru za kulturu: „Žanina priča je priča svih nas"

“Jer je teško prihvatiti sebe takvi kakvi jesmo i to je jedna velika istina. Iza maske koju svakodnevno nosimo obično se krije jedna ranjiva, uplašena i osjećajna osoba”, kazao je Kalezić

1769 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa predstave "Soulfood" u bjelopoljskom Centru za kulturu, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj sa predstave "Soulfood" u bjelopoljskom Centru za kulturu, Foto: Jadranka Ćetković

Snovi, partneri, ljubav, vjera, život, vrijeme, novac, strah, roditeljstvo, prošlost, duhovnost, pa i pomorandže i kolačići sreće, neke su od tema koje monodrama obuhvata.

Bijelo Polje Crnogorski multimedijalni umjetnik Slavko Kaleziž predstavio se u srijedu, 8. novembra bjelopoljskoj publici autorskim projektom -monogramom „Soulfood“, u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Monodrama je rađena po istoimenoj knjizi Žane Poliakov a Kalezić je bio zadužen i za izbor muzike i koreografiju.

Kazao je da je godinama maštao da se pokaže i u tom pozorišnom žanru, pa je pravio concept, režirao i stvarao ideju.

“A, sve je počelo kada sam pročitao ovu knjigu prvi put. Tada se desila se jedna nevjerovatna promjena, jer je Žanin roman toliko odjeknuo u mojoj glavi, sve te rečenice koje je naspiala sam upijao i na kraju sam uradio nešto na šta sam veoma ponosan. Snovi, partneri, ljubav, vjera, život, vrijeme, novac, strah, roditeljstvo, prošlost, duhovnost, pa i pomorandže i kolačići sreće, neke su od tema koje monodrama obuhvata”, kazao je on.

Pojasnio je da je Žana napisala jednu surovu, živornu istinu i isakao da je to priča svih nas.

“Jer je teško prihvatiti sebe takvi kakvi jesmo i to je jedna velika istina. Iza maske koju svakodnevno nosimo obično se krije jedna ranjiva, uplašena i osjećajna osoba”, kazao je Kalezić.

Bonus video: