Vujović: Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona i oslonac nacionalnog teatra

“Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera”

4273 pregleda 2 komentar(a)
Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović uputila je telegram povodom smrti Gorana Bulajića, pozorišnog reditelja i dramaturga koji je preminuo prekjuče u 66. godini života.

"Goran Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona, oslonac nacionalnog teatra, koji je nemorno radio na isticanju i autentičnosti crnogorske kulture, a njegovim preranim odlaskom kulturna scena izgubila je jednog od najistaknutijih reditelja", istakla je Vujović.

Ona je kazala da je Bulajić bio umjetnik "rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona čije majstorstvo i autentičnost rukopisa u djelima koje je postavio na sceni nacionalnog, ali i regionalnih teatara, dostižu univerzalnost svrstavajući ga u red naših najistaknutijih reditelja".

“Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture. Angažujući se u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kroz formu teatra za najmlađe dao je važan doprinos ravnomjernom razvoju kulture, publike i stvaralaštva najmlađih”, navela je Vujović.

Ona je istakla da je Bulajić na televiziji režirao forme koje su podizale nivo savremene crnogorske produkcije u oblasti televizijske drame.

“Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera”, zaključila je Vujović.

Bonus video: