Bilbord-izložba fotografija iz predstava CNP-a

Radovi Duška Miljanića predstavljeni su na različitim lokacijama širom države, u okviru programa obilježavanja 70 godina nacionalnog teatra

2807 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

Fotografije iz predstava Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP), autora Duška Miljanića, prikazane su na različitim lokacijama na bilbordima širom Crne Gore. Bilbord-izložba realizuje se u okviru programa obilježavanja 70 godina postojanja nacionalnog teatra.

Miljanić dugi niz godina sarađuje s CNP-om koji na ovaj način podsjeća na brojne značajne predstave iz svoje produkcije.

Bilbord izložba
foto: CNP

Poznati crnogorski fotograf odrastao je u Tivtu, a živi i radi u Podgorici od 1995, gdje u Foto-kino klubu usavršava svoje fotografsko umijeće. Diplomirao je i magistrirao fotografiju u klasi prof. Roberta Jankuloskog. Od tada se profesionalno bavi fotografijom.

Učestvovao je na više od 80 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i u nekoliko međunarodnih umjetničkih projekata i radionica.

Prvu samostalnu izložbu “Sky net” imao je u Ateljeu Josefa Soudeka u Pragu 2006. Njegovi najznačajniji samostalni projekti “Barvale” i “Lica mog vremena”, “Invisible lifes”, izlagani su u više evropskih centara i predstavljaju ne samo umjetnički rad, već i iskorak autora ka društveno angažovanim fotografskim projektima.

Bilbord izložba
foto: CNP

Član je međunarodnog žirija festivala Photodays Rovinj, Balkan Photo Sarajevo, Sarajevo photo festival… Učesnik, voditelj radionica i predavač na više izdanja FLUID festivala i Photo fest Bar. Za svoj autorski rad u oblasti fotografije, osvojio je više značajnih nagrada na međunarodnim institucijama i festivalima, među kojima su najznačajnije Svjetske asocijacije umjetničkih fotografa FIAP 2014. i Sterijina nagrada za fotografiju u pozorišnoj umjetnosti 2017. godine. Za video rad “Život posle Davida” dobio je više međunarodnih nagrada.

Projekat bilbord-izložbe fotografija realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i medija.

Bonus video: