"Gradski hor Pljevlja" oduševio publiku

Program je vodio dramski umjetnik Nikola Popović, a gosti na koncertu su bili vokalni sastav „Lirike“ i mlada gimnazijska muzička grupa „Ladan beton“

2248 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

U sali Centra za kulturu u Pljevljima sinoć je održan prvi koncert „Gradskog hora Pljevlja“, pod dirigentskom palicom profesora Petra Jokića.

Bio je to još jedan u nizu kulturnih događaja u organizaciji Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja i JU Centra za kulturu.

Program je vodio dramski umjetnik Nikola Popović, a gosti na koncertu su bili vokalni sastav „Lirike“ i mlada gimnazijska muzička grupa „Ladan beton“. Uz pažljivo odabran repertoar ostvarena je direktna interakcija sa pljevaljskom publikom.

Koncert je započeo pjesmom „Dodirni me“ u izvođenju vokalnog sastava „Lirike“. Dame iz vokalnog sastava su publici izvele i makedonsku pjesmu „Eleno, kerko, Eleno“ nakon čega su mladi muzičari izveli pjesme poznatih autora „Replay“, „Obična ljubavna pjesma“, „Par godina za nas“, „Terca na tišinu“.

Poslije mladih, energičnih i odlučnih gimnazijalaca „Gradski hor“ je već sa izvođenjem prve pjesme „Još ne sviće“ razgalio srca pljevaljske publike. Zatim su uslijedile izvedbe pjesmi „Hoda, hoda“, Mokranjčeva „Druga rukovet“, „Marijo, Marijo“, „Durmitore visoka planino“, „Maljćiki“.

Na kraju jednočasovnog koncerta „Gradski hor“ je nastupio sa pjesmom „Pogledaj dom svoj anđele“ koja je izazvala mnogobrojne ovacije i oduševljenje publike.

Bonus video: