Svetlana Dragojević predsjednica ULUCG

Najavila transformaciju organizacije i iznijela svoju viziju djelovanja

2876 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ULUCG
Foto: ULUCG

Slikarka Svetlana Dragojević izabrana je za novu predsjednicu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), na Skupštini ULUCG koja je održana u decembru, saopšteno je juče.

“Dragojević je likovna umjetnica, docentkinja Fakulteta za dizajn i multimedije i doktorantkinja na odsjeku Teorije savremene umjetnosti na Fakultetu umjetnosti UDG. Njen profesionalni angažman predstavlja koherentno djelovanje u oblasti umjetnosti i obrazovanja. Učestvovala je na više od 200 grupnih izložbi i realizovala 30 samostalnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Za svoja umjetnička ostvarenja nagrađena je brojnim crnogorskim i internacionalnim priznanjima”, navodi se u saopštenju.

U svom obraćanju na Skupštini, nova predsjednica je iznijela svoju viziju ULUCG kao prostora zajedničkog djelovanja i komunikacije koji je otvoren za saradnje i predloge, i koji je okrenut potrebama i interesima njegovih članova.

Najavila je rad na transformaciji organizacije.

"Uvođenjem inovativnih projekata i saradnjom sa relevantnim akterima, Udruženje treba da bude centralna tačka za umjetnike, kulturne institucije i javnost u promovisanju likovne umjetnosti i njenog značaja u društvu".

Bonus video: