Popularne predstave na reviji „FebruArt” od 21. do 24. februara

Beogradska kuća BeoArt gostuje u Podgorici

1216 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PROMO
Foto: PROMO

Revija predstava “FebruArt” biće realizovana u Podgorici, u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” od 21. do 24. februara. U okviru četvrtog izdanja revije, ljubitelji pozorišta moći će da vide neke od trenutno najpopularnijih predstava u regionu, u produkciji poznate beogradske kuće BeoArt.

Predstave se igraju na velikoj sceni KIC-a, svake večeri u 20 časova, a besplatne ulaznice moći će da se preuzmu od 14. do 20. februara, u 12 časova, na biletarnici KIC-a. Organizator je Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica.

Reviju će 21. februara otvoriti predstava “Sitnice koje život znače” koja je rađena po tekstu Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova.

“Predstava postavlja univerzalna pitanja o ljubavi, gubicima i strahu od starenja. Kroz priču o glavnom junaku koji se bori sa starošću, otkrivamo da su obični trenuci ti koji čine život posebnim. U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Dušan Matejić, Rade Ćosić, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Nina Nešković”, navodi se u najavi.

Predstava “Zajedno”, za koju je tekst napisala Ana Ðorđević, a režirala Jana Maričić, kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, istražuje patologiju porodičnih veza, objelodanjujući nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno pokazuje i snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti, saopštili su iz Sekretarijata za kulturu. U predstavi, koja će biti izvedena 22. februara, igraju: Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov, Gordana Đurđević Dimić, Jasmina Večanski, Nenad Pećinar, Bojana Ordinačev.

Popularna predstava “Bilo jednom na Brijunima”, biće izvedena treće večeri. Autor teksta i reditelj je Kokan Mladenović, a u predstavi igraju Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković.

“Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Taj susret dogodio se na ostrvu Brioni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o susretu i vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ti materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu. Koje uloge igraju to četvoro ljudi, šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima, šta su naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge - pitanja su kojima je prožeta priča”, piše u najavi predstave.

Reviju će, 24. februara, zatvoriti predstava “Nemreš pobjeć od nedjelje”, duo-drama Tene Štivičić o odnosima između partnera. U režiji Tamare Kostrešević, to je nenametljiva komedija o ljubavi, zajedničkom životu i problemima koji prije ili kasnije iskrsnu u većini veza ili brakova. Drama obuhvata sve elemente jedne veze, od najljepših momenata zaljubljenosti i perioda kada je sve lako i ništa nije bitno sem da su oni dvoje zajedno, do postepenog spuštanja u realan, dosadan, siv život. U predstavi igraju Anđela Pećinar i Aljoša Đidić.

Bonus video: