Izložba Milovana Rakonjca otvorena u Bijelom Polju

Vizuelni umjetnik Vladimir Tvrdišić je kazao da se Rakonjac predstavio tehnikom kombinovanja i komponovanja kompjuterske grafičke strukture i retuša korektora u olovci i traci u svom izložbenom segmentu "Dana", a onda i akrilikom i korektorogm u olovci u segmentu "Noći"

1489 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa izložbe, Foto: Jadrankla Ćetković

Izložba radova bjelopoljskog akademskog umjetnika Milovana Mića Rakonjca "Sjenke-dan i noć", otvorena je sinoć u Centru za kulturu u Bijelom Polju.

Vizuelni umjetnik Vladimir Tvrdišić je kazao da se Rakonjac predstavio tehnikom kombinovanja i komponovanja kompjuterske grafičke strukture i retuša korektora u olovci i traci u svom izložbenom segmentu "Dana", a onda i akrilikom i korektorogm u olovci u segmentu "Noći".

"Sa sigurnošću se može reći da odabir ovakvog pristupa nije ni malo slučajan, već je pažljivo i smisleno izdvojen iz tehničke palete i kombinovan, ne sa namjerom da se sama tehnika ukroti i podredi vizuelnoj ideji djela u smislu pukog vizuelnog efekta. Ona je tu u službi jezika koji Rakonjac stvara uvodeći mu leksično semantičku i stilsku jedinicu, te i pravopisne zakonitosti koje su sadržane u linijskim strukturama", kazao je on, dodajući da se izložba dijeli u tri segmenta.

Rakonjac je diplomirani grafički dizajner. Do sada je imao četiri samostalne izložbe a svoje radove je izlagao na kolektivnim izložbama i učestvovao na više internacionalnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Bonus video: