Predstave BeoArta i u Nikšiću

Publika će tokom tri večeri imati priliku da gleda “Zajedno”, “Udarna vest” i “Bilo jednom na Brijunima”

1155 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bitef
Foto: Bitef

Nikšićka publika će od 20. do 22. februara imati priliku da uživa u predstavama iz BeoArt produkcije. Prve večeri, 20. februara, biće izvedena predstava “Zajedno” koju je po tekstu Ane Đorđević, režirala Jana Maričić.

U predstavi, koja govori o porodici koja pet godina nije sjela za sto sve dok ih smrt bližnjega nije okupila, igraju Nenad Pećinar, Jasmina Večanski, Gordana Đurđević Dimić, Bojana Ordinačev, Branislav Jerković i Jugoslav Krajnov.

“Kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, predstava istražuje patologiju porodičnih veza, iznoseći na svjetlo nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno otkriva snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti”, stoji u najavi predstave rađenoj u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Beo arta iz Beograda, tivatskog Centra za kulturu i pančevačkog Kulturnog centra.

Predstava “Udarna vest”, Milene Bogavac, u kojoj igraju Sunčica Milanović i Đorđije Živadinović Grgur, biće izvedena 21. februara. Režiju potpisuju Milena Bogavac i Marko Grubić, a riječ je o produkciji Trinidada, Beo arta i KC Grada.

“Predstava istražuje fenomenologiju masovnih medija u savremenom društvu, fokusirajući se na odnos medija i straha. Kroz dinamičnu i tragikomičnu scenu, ova predstava pruža studiju o uticaju medija na ljudsku psihu i društvene obrasce ponašanja”, stoji u najavi.

Posljednje večeri revije, 22. februara, publika će imati priliku da pogleda predstavu “Bilo jednom na Brijunima”, rađenu po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića. U predstavi koja polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para, Josipa Broza Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor, Igraju: Milan Marić, Sanja Marković, Branislav Trifunović i Tihana Lazović.

“Susret se dogodio na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o samom susretu i vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno dostupni su kroz vrlo šture, pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu”.

Produkciju potpisuju Kreativna produkcija Joca art, Bitef teatar i Beo art.

Sve predstave biće odigrane u Nikšićkom pozorištu sa početkom u 20 časova.

Sv. M.

Bonus video: