Monodrama "Na kafi kod kneginje Ljubice" večeras u Podgorici

Monodrama u izvedbi Vjere Mujović večeras u Podgorici

2026 pregleda 0 komentar(a)
Mujović, Foto: Privatna arhiva
Mujović, Foto: Privatna arhiva

Monodrama “Na kafi kod kneginje Ljubice” u izvođenju glumice Vjere Mujović, biće održana danas u Podgorici, u 19 časova u knjižari Kosmos u Master kvartu.

U pitanju je dramski program Muzeja grada Beograda, koji je prvobitno nastao 2009. godine, kao autorski projekat Nataše Popovske.

“Kneginja Ljubica koju igra glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, dočekuje goste i, uz kafu i ratluk, besjedi o svojoj sudbini. Predstava njeguje kulturu sjećanja na znamenite ličnosti, snažne heroine naše prološti”, navodi se u najavi.

Mujović je rođena i odrasla u Crnoj Gori, a živi i radi u Srbiji. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Doktorirala je 2019. na temu “Kulturna diplomatija kao činilac promjene imidža Republike Srbije u svetu”. Stalna je članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu u kojem je ostvarila brojne zapažene uloge, a iza nje je višegodišnje iskustvo organizacije i učešća u domaćim i stranim projektima iz oblasti kulture, kao i akcijama od društvenog značaja. Bavi se i muzikom, pisanjem i prevođenjem.

Bonus video: