Raspisan konkurs za “Tivatski likovni salon Pean - Sindik”

Poziv za učešće na ovoj novoj likovnoj manifestaciji otvoren za slikare sa prostora bivše Jugoslavije regiona, od 1. marta do 1. avgusta ove godine

1470 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Javni poziv za novoustanovljeni “Tivatski likovni salon Pean - Sindik” raspisao je JU Muzej i galerija Tivat uz pokroviteljstvo Opštine Tivat.

Poziv za učešće na ovoj novoj likovnoj manifestaciji otvoren za slikare sa prostora bivše Jugoslavije regiona, od 1. marta do 1. avgusta ove godine.

JU Muzej i galerija Tivat, kako je saopšteno iz te ustanove, već dugo radi na poboljšanju, kako muzejskog, tako i likovnog života grada. Na prijedlog svog člana, slobodnog umjetnika, slikara Mila Albijanića, Savjet ove institucije kulture je kreirao i usvojio pravilnik o novoustanovljenom likovnom salonu

“Uzeli smo imena dva, za Tivat izuzetno važna umjetnika koji su svojim imenom i stvaralaštvom zadužili naš grad. Anton Pean i Miljenko Sindik dva su simbola tivatskog slikarstva. Salon je posvećen sjećanju na njih i njihovo djelo. Sa ovim salonom Tivat i posebno naša ustanova, znatno će uticati na jačanje renomea grada i ustanove na kulturnom nebu Crne Gore i regiona”, istakao je idejni tvorac salona, Mile Albijanić.

“Muzej i galerija Tivat na čijem sam čelu, sa zadovoljstvom je prigrlila ovakav projekat i sa posebnom pažnjom će ga njegovati, uz ambiciju da preraste u jedan od najperspektivnijih likovnih događaja u region”, istakla je direktorica Muzeja i galerije Tivat Danijela Đukić.

Bonus video: