Predstava "Pluća" večeras u Nikšićkom pozorištu

Uloge u duodrami igraju Maja Stojanović i Stevan Vuković.

2110 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Privatna arhiva
Scena iz predstave, Foto: Privatna arhiva

Predstava “Pluća”, rađena po tekstu Dankana Mekmilana, a u režiji Andreja Nosova, biće izvedena danas u Nikšićkom pozorištu u 20 časova.

Za predstavu “Pluća” je (bila) u toku akcija “Vodim te u pozorište”, koja podrazumijeva da je uz svaku kupljenu ulaznicu, po cijeni od pet eura, druga ulaznica gratis.

Uloge u duodrami igraju Maja Stojanović i Stevan Vuković.

“Mladi par razmatra roditeljstvo. Oni su spremni da budu sljedeća generacija roditelja, boljih od naših, ali ih politička anksioznost, užasna vremenska prognoza i surovost današnjeg svijeta značajno plaše. Pitanja su - kako imati djecu u svijetu na koji svakodnevno kukamo i nemoćni smo da ga mijenjamo - da li imamo prava da zarobimo nove generacije u starim problemima i licemerju svijeta i poretka koji živimo - ili će možda baš ta naša djeca spasiti polarne medvjede i obezbijediti mir na svijetu?”, piše u najavi predstave u produkciji Nikšićkog pozorišta.

Tekst je preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a za dizajn svjetla zadužen je Nemanja Calić. Sv. M.

Bonus video: