Tesla - prilagođavanje anđela

Predstava u kojoj igraju Vladimir Posavec Tušek i Momčilo Otašević, biće izvedena danas u Tivtu

429 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Matija Radulović
Foto: Matija Radulović

Pozorišna predstava “Tesla - prilagođavanje anđela”, biće izvedena danas u velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu, u 20 časova.

Predstava je, po tekstu Stevana Pešića nastala kao koprodukcija KaBine sa Teatrom Erato i KIC-om Zagreb.

“Kroz ovaj pop-artistički triler pratimo događaj koji se odvio u posljednjem satu Teslinog boravka na zemlji. Demon koji se predstavlja kao novinar pokušava otkriti tajnu o pomicanju zvjezdanih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti. Kroz ovu borbu dobra i zla ispričana je priča o Nikoli-čovjeku. Nikolinoj duši. Njegovom odnosu sa Ajnštajnom, Edisonom, Marconijem, Rendgenom… Opustošenom čovjeku koji je ostao vječni optimist. Njegovom odnosu prema novcu, kocki, ženama, alkoholu, strahovima i ljubavi”, navodi se u opisu predstave i dodaje:

“Čitavu noć čuli su se glasovi, ali niko nije ulazio niti izlazio iz sobe”, izjavila je sobarica hotela New Yorker.

U ulozi Nikole Tesle je Vladimir Posavec - Tušek, pozorišni, televizijski i filmski glumac, dok je uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena Momčilu Otaševiću. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Posavec - Tušek, kostimografiju Marita Ćopo, a scenografiju Miljenko Sekulić u saradnji sa državnim prvakom u robotici, Mihaelom Smrčekom. Za svjetla je zadužen Milan Kovačević, autor muzike je Stanislav Kovačić, dizajn vizuala uradila je Tijana Čvorak, a producent je Lidija Ivanda.

Bonus video: