Vojo Krivokapić u monodrami "Bizmismen"

Predstava, po tekstu Miodraga Karadžića i u režiji Gorana Bulajića, biće izvedena večeras na sceni Zahumlja

2855 pregleda 3 komentar(a)
Foto: JU Zahumlje
Foto: JU Zahumlje

Povodom 30 godina od premijere monodrama “Bizmismen”, u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena u Nikšiću na pozorišnoj sceni sale “Zahumlja” večeras u 19 časova, a ulaz je uz pozivnice, ističu organizatori događaja.

Monodrama je nastala po tekstu Miodraga Karadžića, a u režiji Gorana Bulajića.

“Nagrađivana monodrama na aktuelan i humorističan način zabavlja publiku doživljajima Crnogorca koji, saznavši da mu je sin postao ‘bizmismen’, odlazi za njim u daleki grad. Izvrsnom i nagrađivanom izvedbom, Vojo Krivokapić donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta prepunog smijeha i zabave”, navodi se u saopštenju.

Monodrama “Bizmismen” izvedena je više od 120 puta u zemlji i u regionu, a nalazila se i na repertoaru pozorišta “Duško Radović” u Beogradu, u čijoj je produkciji i nastala, gdje je izvedena više od 35 puta.

“’Bizmismen’ je višestruko nagrađivana monodrama, a među nagradama se ističu: nagrada publike na Prvom festivalu monodrame Crne Gore 1995, kao i nagrada publike na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu 1996. godine”, piše u najavi.

Večerašnje igranje u Nikšiću biće posvećeno sjećanju na nedavno preminulog dramaturga i reditelja Gorana Bulajića.

Organizator događaja je JU “Zahumlje”, a događaj je dio martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2024.

Bonus video: