O povezanosti slike i dizajna sa Nikčevićem i Kadovićem

Novi “Imaginarijum” Kristine Radović, sjutra u Nikšiću

3882 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Tema osme sesije tribine “Imaginarijum”, koja će biti održana sjutra veče u sali “Zahumlja” u Nikšiću u 19 časova, je “Slika i dizajn”.

Gosti “Imaginarijuma”, autorskog projekta istoričarke umjetnosti i urednice programa u JU “Zahumlje” Kristine Radović, su Ilija Nikčević i Milovan Mićo Kadović, grafički dizajneri i osnivači grafičkog studija “Bad Brain”. Razgovor će voditi autorka projekta, a tribina je dio martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Nikčević je diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, smjer grafika, u klasi Slobodana Abija Kneževića. Član je ULUCG-a, a izlagao je samostalno i na selektovanim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je prve nagrade za crtež na godišnjoj izložbi crteža u Šapcu, 2006, grand prija na tradicionalnoj izložbi Dani Sv. Vasilija Ostroškog u Nikšiću, 2007, i regionalne nagrade “Mali Princ” za ilustrovanu knjigu “Krtica i sunce”. Bavi se grafikom, ilustracijom i grafičkim dizajnom.

Kadović je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek grafika.

Član je ULUCG-a, a dobitnik je više prestižnih priznanja u oblasti likovne umjetnosti i grafičkog dizajna. Kolažima je predstavljao Crnu Goru na prestižnom festivalu Sarajevska zima 2013. godine. Radio je kao dizajner za UNICEF-ovu kancelariju u Podgorici (2009-2014), kao junior ekspert na regionalnom programu EU4Tech, sarađivao na projektima UNDP kancelarije u Podgorici, GiZ Crna Gora, kao i Vlade i ministarstava Crne Gore. Od novembra 2023. godine, radi kao saradnik ekspert iz oblasti grafičkog dizajna sa UNDP kancelarijom u Crnoj Gori. Dizajner je, likovni umjetnik i edukator iz oblasti grafičkog dizajna.

Bonus video: