Dani fotografije u Tivtu

Festival počinje 5. aprila, a tim povodom je do 31. marta objavljen i javni poziv

1306 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dalibor Ševaljević
Foto: Dalibor Ševaljević

Festival fotografije u Tivtu “Tivat Photo Days” počeće petog aprila, a tim povodom je do 31. marta otvoren i javni poziv za sve fotografe i fotografkinje iz Crne Gore, na temu “Tranzicija”, saopšteno je iz nevladine organizacije “Fluid Drum” iz Tivta koja u partnerstvu sa JU Muzej i galerija Tivat organizuje festival.

U okviru programa će biti organizovana izložba, kao rezultat javnog poziva, ali i panel diskusije, radionice i predavanja.

“Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije, rad sa djecom i mladima, stvaranje kvalitetnih kulturnoumjetničkih sadržaja u predsezoni”, najavljuje organizator Dalibor Ševaljević.

Pored izložbe na temu “Tranzicija”, festival će biti obogaćen i postavkom crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića. Obje izložbe će biti otvorene petog aprila u 19 časova, u prostorijama JU “Muzej i galerija Tivat” gdje će radovi biti izloženi 15 dana.

“Dokumentarna fotografija je najautentičniji izraz prikazivanja istine, a kada autor uvede svoju unutrašnju poetiku, serija fotografija dobija umjetničku notu. Fotografi su u poziciji da vjerodostojno oslikaju stvarnost koju živimo i dokumentuju vrijeme kroz koje prolazimo”, komentariše Ševaljević.

Konkurs je otvoren do kraja marta, minimalan broj fotografija po autoru je pet, a maksimalan osam. Prednost će imati konceptualni i radovi nastali u protekle dvije godine, iako se mogu slati i stariji. Biće odabran i nagrađen rad za najbolji koncept na festivalu, kao i najbolji dokumentarni rad i najbolja ekološka priča, a svi učesnici izložbe dobiće sertifikat.

Aplikacija treba da obuhvata: ime i prezime autora, redni broj fotografije, ime rada ili serije i godinu nastanka. Dozvoljena je minimalna obrada. Prijave se šalju na mejl tivatphotodays@gmail.com.

Dodatne informacije dostupne se na Fejsbuk stranici Tivat Photo Days.

Bonus video: