Gala koncert Fondacije „Miloš Karadaglić” 6. aprila

Događaj koji spaja umjetnike svjetskog renomea i mlade talente iz svijeta klasične muzike će biti upriličen na velikoj sceni CNP-a sa početkom u 20 časova

2121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Svjetski priznati gitarista Miloš Karadaglić nastupiće šestog aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), zajedno sa sopranom Petrom Radulović i violončelistom Kostom Popovićem, ovogodišnjim dobitnicima stipendije Fondacije koja nosi njegovo ime i gudačkim ansamblom Crnogorskog simfonijskog orkestra, a pod dirigentskom palicom Andreasa Otenzamera.

“Gala koncert” je juče najavila Fondacija “Miloš Karadaglić” u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem, a događaj će biti upriličen na velikoj sceni CNP-a u subotu, šestog aprila, u 20 časova.

“Ovaj događaj spaja umjetnike svjetskog renomea i mlade talente iz svijeta klasične muzike, predstavljajući publici nezaboravno muzičko iskustvo”, piše u najavi CNP-a.

Dirigentsku palicu preuzima renomirani umjetnik porijeklom iz Austrije, dirigent i klarinetista Berlinske filharmonije Andreas Otenzamer, a solisti su Karadaglić, Radulović i Popović.

“Otenzamer je međunarodno priznat kao jedan od vodećih instrumentalista današnjice. Sa impresivnom biografijom koja obuhvata saradnju sa najrenomiranijim orkestrima i dirigentima, Otenzamer će donijeti publici jedinstveno muzičko iskustvo”, poručuju iz CNP-a.

Koncert će biti realizovan u partnerstvu Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Muzičkog centra Crne Gore, te kompanija Henley & Partners i Adriatic Marinas Porto Montenegro.

“Ovaj gala koncert predstavlja vrhunac naših napora da se publici pruži nezaboravno muzičko i umjetničko iskustvo, a mladim talentima platforma i prostor za puno ostvarivanje njihovog potencijala. Ovim koncertom slavimo muzičku umjetnost i umjetnost generalno, te trasiramo put dugoročne saradnje između Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta”, saopštili su organizatori koncerta.

Miloš Karadaglić, rođeni Podgoričanin, jedan je od najistaknutijih klasičnih gitarista današnjice. Njegov poslednji album “Barok”, objavljen u oktobru prošle godine, kao i koncerti u nekim od najeminentnijih koncertnih kuća širom svijeta, najsvježiji su primjeri njegovog globalnog umjetničkog dostignuća.

Petra Radulović je mlada operska pjevačica iz Kotora i talentovani violončelista iz Podgorice Kosta Popović, svojim izvođenjima dodatno će obogatiti program koncerta.

Iz CNP-a su saopštili da je cijena ulaznica 40 eura za parter i prvu galeriju i 30 eura za drugu galeriju, a mogu se kupiti putem sajta cnp.me i na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta.

Bonus video: