Milatović: Stanićev opus neraskidiva spona sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti

"Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Voja Stanića ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena", kazao je predsjednik Crne Gore

8084 pregleda 7 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe, Foto: twitter.com/JakovMilatovic
Sa otvaranja izložbe, Foto: twitter.com/JakovMilatovic

Impresivan stvaralački opus slikara Vojislava Voja Stanića predstavlja trajnu vrijednost crnogorske kulture i njenu neraskidivu sponu sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Velika retrospektivna postavka djela Stanića otvorena je sinoć u galeriji Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a Milatović je kazao kako mu je veliko zadovoljstvo što su supruga Milena i on prisustvovali događaju.

"Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Voja Stanića ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena. Da iskoristim njegovu misao koja možda najbolje opisuje značaj koji on ima za Crnu Goru: 'Sve što se vidi i čuje traje vječno. Kao što vidimo davno nestale zvijezde tako će i naš lik i naš glas uvijek trajati i lutati u beskraju prostora.' Slavimo Voja Stanića, slavimo život, slavimo umjetnost", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

Bonus video: