Uloga producenta od razvoja do produkcije u fokusu radionice u Crnogorskoj kinoteci

FCCG poziva zainteresovane da se prijave na radionicu u oblasti produkcije “EAVE on Demand”

1857 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Radionica namijenjena filmskim profesionalcima u oblasti produkcije “EAVE on Demand”, biće organizovana devetog aprila u devet časova u sali “Gojko Kastratović” Crnogorske kinoteke.

Radionicu organizuju MEDIA Desk Crne Gore i Filmski centar Crne Gore (FCCG), u partnerstvu sa međunarodnom organizacijom EAVE, a mentori crnogorskog izdanja su producent iz Izraela Katriel Schory, i producentkinja iz Grčke Vicky Miha.

Iz FCCG ističu da je radionica otvorena za javnost i pozivaju zainteresovane da se prijave na email adresu marija@fccg.me do ponedeljka, osmog aprila. European Audiovisual Entrepreneurs – EAVE je organizacija za profesionalnu obuku, razvoj projekata i umrežavanje za audiovizuelne producente.

“Cilj ovog programa je da, u formi interaktivnih predavanja, pruži uvid u ulogu producenta od razvoja do produkcije, pozicioniranje projekta i izgradnju međunarodnih strategija za učešće na festivalima i marketima. Učesnici će takođe dobiti pregled evropskih izvora finansiranja, kao i savjete i trikove za producente iz zemalja sa niskim kapacitetom proizvodnje, kao i za rad na niskobudžetnim igranim filmovima”, navodi se u saopštenju FCCG.

Katriel Schory je producent i senior konsultant u Odjeljenju za programiranje Izraelske televizije. Diplomirao je na Filmskoj akademiji Univerziteta u Njujorku i vratio se u Izrael 1973. godine kada se pridružio kompaniji Kastel Films kao šef produkcije u tada vodećoj produkcijskoj kompaniji u Jerusalimu. Bio je izvršni direktor Izraelskog filmskog fonda od 1999. i njime rukovodio duže od 20 godina. Stoji iza podrške i promocije više od 300 dugometražnih filmova širom svijeta, među kojima su mnogi i dobitnici prestižnih nagrada.

Vicky Miha 14 godina radi kao producentkinja u Velikoj Britaniji, Grčkoj i Švedskoj. Konsultantsku i producentsku kompaniju Asterisk je pokrenula 2017. godine i od tada je sarađivala na više od 500 projekata. Suosnivač je Asterisk*post-a, postprodukcione firme u centru Atine koja je osnovana 2021.

Dodatne informacije za prijave, kao i agenda radionice, dostupni su na sajtu fccg.me.

Bonus video: