Rašović: Najljepši je koncert u rodnom gradu

Mladi i talentovani violončelista završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježio nastupom u Nikšiću

1854 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: Privatna arhiva
Sa koncerta, Foto: Privatna arhiva

Koncertom u sali nikšićkog "Zahumlja" mladi talentovani violončelista Ognjen Rašović pokazao je da je pred njim blistava karijera i da veliki uspjesi tek slijede.

Maturant muzičke škole "Andre Navara" u Podgorici, završetak srednjoškolskog školovanja obilježio je koncertom u rodnom gradu, gdje je i prošle godine takođe održao koncert.

"Dobr je osjećaj kada napredujem kao muzičar i dostižem veće scene, ali uvijek je najljepše kada se nakon koncerata i takmičenja vratim u rodni grad i tu održim koncert. To je ujedno i najveći izazov, i upravo se pred domaćom publika trudim da budem najbolji što mogu", kazao je Ognjen koji je u Nikšiću završio nižu muzičku školu "Dara Čokorilo".

Jeste, kako je kazao, bitan talenat, ali bez rada i truda nema ni rezultata, kao ni bez ljubavi prema onome što radite. Iako je violončelo izabrao zbog brata, instrument je zavolio zbog njega samog.

"Moj stariji brat je svirao violončelo, a kako mi je brat bio uzor tokom čitavog života, tako sam i ja izabrao taj instrument. Poslije je sve krenulo samo od sebe i što sam više napredovao, instrument mi je bio sve ljepši".

Iako mu je svaki nastup drag jer svako pojavljivanje na sceni nosi neku posebnost, prošlogodišnji solistički koncert u Nikšiću zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

"Planiram da u Beogradu upišem Muzičku akademiju. Moram naglasiti da ništa od ovoga ne bi bilo da nije bilo mog profesora Bogdana Asanovića koji je uvijek bio tu, uz mene", kazao je Ognjen i zahvalio se JU "Zahumlje" što su mu drugi put širom otvorili vrata, kao i publici koja je došla da ga podrži u trenucima koji su za njega posebno važni - na početku karijere.

Ognjen je učestvovao na mnogim koncertima i takmičenjima, osvajao je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima je i ovogodišnja prva nagrada na državnom takmičenju, bio učesnik humanitarnih koncerata. Pohađao je majstorske kurseve kod profesora Sandre Belić, Dejana Božića, Tes Remi-Šumaher i Karmen Marije Elene Gonzalez.

Bonus video: