AKO STE NA DIJETI

Mršavljenje: Kako orasi mogu da pomognu

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih tvari, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih sastojaka sa smanjenim unosom kalorija
2253 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.05.2019. 14:03h

Orašasti plodovi su pokazali veliki potencijal kod kontrole tjelesne težine. Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha prije obroka uspješno smanjuje glad i pomaže u manjem unosu kalorija.

Tokom istraživanja otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti sa manje kalorija i više masnoća izgubile više tjelesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih tvari, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih sastojaka u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Međutim, potrebno je znati da su orasi kalorični i lako je moguće da nesvjesno pojedete veliku količinu i tako unesete više kalorija nego što vam je potrebno.Međutim ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamijenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak.

Orasi poseduju prirodnu sposobnost da regulišu apetit i time ćete kasnije manje jesti, a ujedno i pružaju niz blagotvornih hranjivih materija koje su nedvosmisleno bolje i zdravije od onoga što sadrže kolači i grickalice.