Imunitet - čulo ukusa i mirisa

Strath omogućava našem ogranizmu esencijalne vitamine i minerale ali i povećanje njihove adekvatne apsorbcije iz hranjivih materija, baš u onoj mjeri u kojoj su mu neophodni

21074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Strath
Foto: Strath

Cink je esencijalni mikroelement, što znači da ga naš organizam ne može sam proizvesti već ga moramo unijeti putem hrane ili dodatka ishrani. Novije studije potvrđuju kako su prirodni dodaci ishrani najbolji odabir. Cink iz prirodnih izvora se puno bolje apsorbuje u kombinaciji s plazmoliziranim biljnim kvascem, Strath, koji je optimalna podloga za povećanje bioraspoloživosti ovog izuzetno važnog minerala.

Jedna od najpoznatijih uloga cinka je doprinos normalnoj funkciji imunog sistema, a s obzirom da je i sastavni dio proteina koji učestvuje u raspoznavanju ukusa i mirisa, slabljenje ovih osjećaja može biti simptom nedostatka ovog minerala.

Cink je i poznati antioksidans, a učestvuje i u varenju hrane, odnosno pomaže razgradnji velikih molekula na manje jedinice koje naše tijelo može lakše svariti. Zanimljivo je da cink učestvuje i u razgradnji molekula alkohola. Zahvaljujući činjenici da učestvuje u mnoštvu metaboličkih procesa, nedostatak cinka može imati mnogobrojne posljedice. Tako nedovoljno cinka uzrokuje slabljenje imuniteta i česte infekcije.

Strath je dodatak ishrani obogaćen cinkom, koji osigurava prirodnu podršku funkciji imuniteta organizma

Jedna od prednosti ovog jedinstvenog sastava je sinergija svih mikronutrijenata prisutnih u plazmoliziranom biljnom kvascu, koji povećavaju iskoristivost cinka u našem digestivnom sistemu. Što znači da se unosom Strath-a obezbjeđuju količine cinka ali i njegova adekvatna apsorpcija. Ovo je od posebne važnosti, budući da je utvrđeno da povećani unos cinka može uticati na indukciju malignih oboljenja. Stoga je prednost Strath-a u odnosu na druge suplemente upravo to da omogućava našem ogranizmu esencijalne vitamine i minerale ali i povećanje njihove adekvatne apsorbcije iz hranjivih materija, baš u onoj mjeri u kojoj su mu neophodni!

Za više informacija o Bio-Strath AG i Strath proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me.