PRAKTIČNA UPUTSTVA

Šta žene žele da bi spavale sa vama

Pravi trenutak, ljubljenje, predanost, malo romantike i bez pretjerane brzine. Neurolozi tvrde da žene najbolje reaguju na dodir ruke koja putuje brzinom između 1 i 10 centimetara u sekundi. Dakle, okanite se jurnjave. Što bi se reklo: "Polakote''
7946 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 13.03.2019. 17:09h

Ljudi su u stanju da smisle čak 237 različitih razloga zbog kojih se upuštaju u odnose s određenim partnerom, pokazalo je istraživanje koje su uradili naučnici na Univerzitetu u Teksasu. Evo 15 najčešćih 'razloga' koje spominju žene i nekoliko jednostavnih savjeta kako im se prilagoditi.

Žele partnera koji se dobro ljubi

Pa šta ako više nijeste klinci, kad je poljubac bio i sve do čega ste mogli doći, pa ste se satima trudili oko njega? Nikad nijesmo prestari za malo cmakanja. Studija čiji su rezultati nedavno objavljeni u časopisu Evoluciona psihologija pokazala je da će žene češće završiti u krevetu s muškarcem koji se dobro ljubi i voli da se ljubi, nego s onim koji joj dva tri puta utisne pečat usnama na čelo, piše 24sata.hr. E, sad, nije sve tako jednostavno: muška definicija dobrog poljupca može se itekako razlikovati od one koju žene imaju na umu. Nije važan samo položaj usana i jezika vwć i ruku - njima ne ljubite, ali možete pokvariti utisak presnažnim drpanjem. Dakle, odgovara im ako ljubite nježno i polako, uz lagano milovanje rukama, i to ne odmah na najosjetljivijim mjestima. I ne zaboravite na poljubac u rame, ruku, ili u leđa.

Želi predanog partnera

Predanost muškarca je ključ seksualne motivacije kod žena u svim životnim dobima, pokazala je nedavno objavljena studija. Ali, nema razloga za paniku, ne traže da im odmah stavite prsten na ruku. Naučnici kažu da je ženama, zapravo, važniji osjećaj da se muškarac otvara prema njoj, nema tajni i pokazuje želju da ulaže u odnos. Ukratko, ako dijelite sa ženom detalje iz svog intimnog života, time pokazujete da ste spremni i da se emocionalno 'upletete' u odnos i trudite se da uspije, što je dobar put prema fizičkom zbližavanju.

Nježno s rukama

Tople, prijatne, ne pretjerano grube i nasrtljive muške ruke bude sve nervne završetke na ženskom tijelu. Neurolozi tvrde da žene najbolje reaguju na dodir ruke koja putuje brzinom između 1 i 10 centimetara u sekundi, dakle okanite se jurnjave.

Žena se želi da se osjeća seksi

Potrudite se da smislite neki dobar kompliment. Pritom ne igra ono: 'koje dupe!', misli se na kompliment, a ne na odmjeravanje i komentar koji vam prvi padne na pamet. Ukratko - slušajte šta žena govori o sebi, posmatrajte kako se ponaša kad dodirujete neki dio njenog tijela i ako osjetite da joj je u nekim trenucima neprijatno, pomozite joj da stekne osjećaj da vam se i taj dio njenog tijela sviđa, savjetuje seksualni terapeut dr. Chris Fariello.

Treba joj malo romantike

Ako mislite da to znači da treba ići linijom manjeg otpora i odvesti ženu na neko egzotično, skupo mjesto, to je greška u koracima. Ne znači da nećete uspjeti ako uplatite odmor na Sejšelima, ali je pitanje čime ćete je oduševiti sljedeći put. Zato, polako - pronađite neko mjestašce na plaži ili na obali rijeke i stavite ćebe na kojem ćete moći da razgovarate, smijete se i razmjenjujete nježnosti u miru.

Traži zdravog, a ne nabildovanog

Ako igrate na kartu naduvanog mišićavka, badava vam trud. Da, žene vole malo mišića, ali ne i muškarce koji izgledaju kao da imaju balone umjesto nadlaktica, pokazuje istraživanje rađeno na Univerzitetu u Kaliforniji. Naučnici su angažovali 141 ženu kako bi procijenile fotografije muškaraca bez košulje i pokazalo se da one s ogromnim mišićima procjenjuju kao potencijalne nasilnike, kaže autor studije dr. David Frederick. Osim toga, odbija ih možda i to što su svjesne da će takav partner više vremena provesti u teretani, nego sa njima. Dakle, žene traže samo znakove zdravlja i kondicije, ne i isklesano tijelo -kaže autor studije.

Želi partnera koji je spreman da joj ugađa

Sve bi bilo lakše kad biste unaprijed znali šta žena koju osvajate voli - gdje ju dodirnuti, kako poljubiti da doživi vrhunac. Ali, priručnika za te stvari nema, ponekad možda može upaliti nešto što ste naučili u prošlim vezama, međutim najčešće je problem u tome što svako voli nešto drugo. "Posmatrajte ženu i podstaknite je da vam kaže šta joj odgovara", savjetuje seksualna terapeutkinja Linda Banner.

Spreman je da pričeka pravi trenutak

Krenuli ste u izlazak, ona je zapela na stepenici i pala u vaš zagrljaj tako da su vam usne završile na pola centimetra? Stop! Ako se sad obuzdate i nježno je vratite u uspravan položaj, pažljivo pregledate njen članak (uz malo maženja po nozi) da vidite možete li da odete na planiranu večeru, to je savršen potez. Možete je i poljubiti, ali onda ponudite da vas uzme pod ruku i osloni se na vas, ili stavite svoju ruku na njena leđa, kako biste joj dali do znanja da ćete je opet uhvatiti ako padne.

Vole partnere koji su zabavni

Jedna studija je otkrila da žene iskazuju 25 posto veću vjerojatnost da će muškarca smatrati privlačnim ako ima dobar smisao za humor, a 31 posto njih takvog smatra prikladnijim partnerom. Pokušajte da je razveselite zabavnom SMS porukom, ili nekim šaljivim videom dok je na poslu, potrudite se da joj duhovito ispričate dio vašeg radnog dana ili barem tokom zajedničkog gledanja TV-a birajte komedije.

Prednost onima koji se ponašaju zaštitnički

Da vas ne bismo doveli u nezgodnu situaciju tvrdnjom da zbog nje morate biti spremni i da se pobijete, evo alternative - budite uz nju kad se nečeg preplaši i samo je zagrlite. Možete i poraditi na uzbuđenju - pronađite neki dobar triler pa odgledajte zajedno. Od toga će joj se dići kosa na glavi, što je dobra prilika da je utješite zagrljajem. "Malo straha je fiziološki uzbudljiv osjećaj koji se može prenijeti i na seksualno uzbuđenje" kaže dr. Joanne Cantor, profesorica komunikacije na Univerzitetu Wisconsin.

'Pala' je na vas

Ako se nadate da to znači da će ići s vama kući, igrajte pametno: istraživanja su pokazala da žene ne vole osorne i prepotentne tipove koji će ih maltretirati ili vrijeđati, već muškarce koji ih tretiraju s poštovanjem. Dakle, čak i kad ste sto posto sigurni da ne treba da uložite ne znam kakav trud da vam se posreći, potrudite se. Žena koju tretirate s pažnjom i poštovanjem biće spremnija da se potrudi da i vi budete zadovoljni.