Savjet za zavođenje: "Stani u ćošak i tiho plači"

Žene u uskim haljinama slične su zmijama koje ne ubijaju otrovom već davljenjem, jedno je od objašnjenja na temu - kako biti dama. Ako plakanjem ne privučete pažnju, moglo bi pomoći upozorenje da je stopa smrtnosti kod slobodnih muškaraca, dvostruko viša nego kod oženjenih
1639 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Mnogi časopisi i danas nude svakakve savjete o tome kako pronaći idealnog muškarca. Šta obući, kako se ponašati i šta reći, bila je aktuelna tema i u starim 'dobrim' vremenima. Ljudi su objavljivali knjige, novinske članke, pa čak i oglase sa savjetima kako pronaći i osvojiti izabranika. Neki od njih vremenom su postali, reklo bi se, upitni, ali i zabavni.

Nemojte zbijati šale

Harvey Newcomb je napisao knjigu pod naslovom "Kako biti dama: sadrži korisne savjete oblikovanja karaktera" još 1850. "Nemojte sebi da dozvolite da zbijate šale sa partnerom. Zbijanje šala može dovesti do sarkazma, što je vrlo loša navika za jezik", piše u knjizi.

Ne nosite usku odjeću

Osim izbjegavanja humora, autor je savjetovao žene oko oblačenja, ističući da je potrebno izbjegavati usku odjeću. "Ako znate išta o crnim zmijama, to je ne da napadaju otrovom, već se stisnu oko žrtve i zaustave cirkulaciju. Ne moram dalje govoriti koliko je ovo slično oblačenju uskih haljina", prenosi Insider.

Ne brukajte ga pokazivanjem nježnosti

U novinskom članku iz 1938. godine objavljeni su savjeti ženama kako da se ponašaju na sastanku. Savjeti su uključivali odgovore na pitanja o tome kako sjedjeti, šta obući i o čemu pričati. Glavni je savjet bio da žene ne diraju partnera u javnosti. "Nemojte javno iskazivati nježnosti. To pokazuje loš ukus i obično ili osramoti ili ponizi muškarca. Bezbrižne se žene nikada ne dopadnu muškarcima. Nemojte pričati dok plešete, jer ako muškarac pleše - on želi da pleše".

Članak savjetuje ženama da ne budu sentimentalne i da ne pokušavaju da manipulišu osjećajima muškarca, kako bi on rekao nešto što ne želi. Napominje se i da žena ne bi trebala da pije dok je u društvu muškarca. "Nemojte previše piti, jer muškarac očekuje da ćete čitavu večer biti dostojanstvene. Alkohol neke cure može učiniti pametnijima, ali većina ispadne jednostavno blesava".

Kako da vas muškarac primijeti

Časopis McCall`s je 1958. godine objavio članak "129 načina da nađete muža". Jedan dio savjeta se bavi tematikom kako muškarcu dati do znanja da postojite. Prvi savjet glasi da "stanete u ćošak i tiho plačete" jer postoji odlična mogućnost da će muškarac doći i pitati vas u čemu je problem. Tu je i savjet da bi žena muškarcu trebala da objasni da je stopa smrtnosti kod slobodnih muškaraca, dvostruko viša nego kod oženjenih, prenosi Novi list.

Dozvolite mu da ispadne snažan

Margaret Bevans je 1960. godine u knjizi "McCallova knjiga svakodnevnih manira" objasnila ženama da bi uvijek trebale da prihvate pomoć muškarca. Bez obzira na to treba li im zapravo.

"Vašoj će pratnji biti ogromna sramota ako odbijete njegove usluge. Ako vam ponudi pomoć na stepenicama ili u prelaženju ulice, prihvatite, iako vam ne treba."

Bonus video: