Koje večernje navike uništavaju seksualni život

Ne nosite telefon u krevet, osim u slučaju da vam treba kako biste pustili neku seksi pjesmu
6060 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 21.03.2019. 17:12h

Spavaća soba nije mjesto za razgovore o poslu, dnevnim obavezama alli ni mjesto u kojem treba da vlada nered. Zapravo - može biti, ali to će se negativno odražiti na vaš seksualni život. Prosto, ako vam je do seksa, neke stvari nemojte raditi.

Ne pričajte u krevetu o dnevnim obavezama

Dosadne razgovore o dnevnim obavezama ostavite za neko drugo vrijeme, savjetuje Daniela Kepler, psiholog iz Čikaga.

Očigleno, parovi treba da pričaju o svakodnevnim obavezama, uvijek neko mora da pokupi djecu iz vrtića ili da ode u prodavnicu po hranu, ali taj dogovor se može postići i u neko drugo vrijeme, a ne dok se spremate za spavanje ili nešto drugo... "Nešto vezano za ovakve razgovore potpuno ubija želju za intimnosti i seksom", upozorava Kepler.

Ne 'buljite' u mobilni telefon prije spavanja

Većina ljudi u današnje vrijeme ima običaj da nosi telefon sa sobom u krevet. Čak 35 posto ispitanika u nedavno sprovedenom istraživanju je navelo da je običaj nošenja mobilnog telefona u krevet definitivno umanjio količinu seksa u njihovim životima, piše 24sata.hr

"Osim u slučaju da puštate neku seksi pjesmu, nemojte to da radite. Kad na telefonu surfujete internetom ili igrate igrice, toliko utonete u svoj online svet da osoba koja leži pored vas kao da nije tamo. To definitivno ne podstiče intimnost", objašnjava Alena Gest, psihoterapeutkinja iz Njujorka.

Ne dopuštajte djeci i ljubimcima da spavaju u bračnom krevetu

"Ako imate malu djecu, neizbježno je da ćete tu i tamo zbog ružnog sna ili zbog lošeg raspoloženja provesti noć zajedno. I to im treba dopustiti. Ali, ne navikavajte ih na svoj krevet "- rekao je Kurt Smit, terapeut koji se specijalizovao za savetovanje muškaraca.

"Treće tIjelo u krevetu često znači da se niko neće dobro naspavati - nedostatak mJesta i borba za jorgan mogu svakoga da izbace iz takta, a da ne pričamo o seksu, koji u ovoj situaciji postaje nemoguć, što izaziva dodatne frustracije", objasnio je Smit.

Čistite spavaću sobu

Znate onu gomilu prljave odeće, smrdljivih čarapa i odbačenih torbica koja je odjednom oživjela i zavladala vašom spavaćom sobom? Puno su veće šanse za dobar seks ako biste tu sobu pospremili.

"Nered ubija intimnost. Prošle nedelje mi je jedan muškarac rekao da mu je u spavaćoj sobi toliki nered da mu to potpuno ubija želju za seksom. Priznao je da je i sam dogovoran za deo nereda, i da je toga svjestan" - prepričava Smit.

Ne radite u spavaćoj sobi

"Držite zahteve posla van vaše spavaće sobe. Ako je baš sila da morate da odgovorite na mejl ili se javite na poziv svog šefa, obavite to u nekoj drugoj sobi", savjetuje Kepler.

Krevet i spavaća soba bi trebalo da vas asociraju na mir i odmor, a ne na svakodnevni stres koji proživljavate na poslu. Učinite sebi uslugu, a i svom partneru, i ostavite spavaću sobu vam dometa svog posla.

Ne gledajte i ne čitajte vijesti

Vijesti su neumoljive, stalno postoji brdo novosti koje često izguraju još novije stvari. I to je zatvoren krug. Za dobrobit vaše veze, odolite želji da čitate vijesti u krevetu pre spavanja.

"Normalno je da kad legnete u krevet poželite da znate šta se događa u svijetu ili šta ste možda propustili, ali to ne znači da je to dobro za vas i za vašu vezu", objašnjava Gerst.

Bonus video: