Namirnice za snažniju erekciju: Narandže, jabuke...

Za povećanje moći muškog polnog organa su zaduženi flavonoidi, sastojci iz voća i povrća
8225 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2019. 16:59h

Voće i crveno vino mogu da smanje rizik od pojave erektilne disfunkcije, otkrivaju nove studije naučnika iz Velike Britanije.

Naučnici su ispitivali i posmatrali 25.000 muškaraca u periodu od 10 godina, a malo više od jedne trećine njih je razvilo erektilnu disfunkciju tokom studijskog perioda, prenosi Men's health.

Međutim, muškarci koji su kazali da su nedjeljno jeli više od tri porcije ovih pet ključnih namirnica, imali su za 19 procenata manje šanse da obole od erektilne disfunkcije nego oni koji nijesu jeli ove namirnice.

Pet namirnica koje bi trebalo da jedete su: bobičasto voće, narandže, crveno vino, jabuke i kruške.

Za povećanje moći muškog polnog organa su zaduženi flavonoidi, sastojci iz voća i povrća, kaže autor studije Edin Kasidi, direktor odjeljenje za ishranu Medicinske škole u Norviču. Kod većine pacijenata, koji boluju od erektilne disfunkcije, otkriveno je da se bolest razvila usljed nedovoljnog protoka krvi. Neki flavonoidi mogu da poboljšaju cirkulaciju krvi čineći arterije fleksibilnijim i otvarajući vaše krvne sudove.

Dakle, ako želite da očuvate zdravlje i funkcionalnost svog polnog organa popijte čašu crvenog vina ili pojedite neku od ovih voćki.

Bonus video: