O čemu muškarci najčešće lažu svoje partnerke

Koliko ko zarađuje ili na šta je potrošena određena suma novca može biti tema koju će muškarac vješto izbjeći. Ili iskriviti činjenice
1927 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2019. 16:57h

Muškarci će, baš kao i žene, ponekad izgovoriti "bijelu laž". Kazaće, na primjer, da su dobro čak i kada nijesu, ali ponekad će zataškati ili iskriviti i neke puno "važnije" podatke. Ovo su, piše Večernji list, sitnice o kojima će većina muškaraca uobičajeno lagati svoje partnerke. Ili one koje bi to tek trebale da postanu...

Bivše veze

Malo kome je prijatno da govori o bivšim vezama. Anketa rađena na jednoj stranici za upoznavanje pokazala je da 44 posto muškaraca priznaje da su lagali svojim partnerikama kada je riječ o varanju u bivšim vezama. Razlog? Niko ne želi da pričama iz davnina ugrozi sadašnji ili budući odnos.

Bivši partneri

Muškarac se može pretvarati da je "cool" i miran kada priča o svojim bivšim partnerkama, ali možda i sebi ipak krije neke nedovršene osjećaje. Može se ponašati i kao da ga ne pogađa što ste vi još u kontaktu sa svojim bivšim ili se nalazite na kafi i sl., ali postoji velika vjerojatnoća da je itekako ljubomoran.

Novac

Neke od "najčvršćih" veza su pucale zbog novca i finansijskih pitanja, odnosno (ne)raspodjele novca prema prioritetima. Koliko ko zarađuje ili na šta je potrošena određena suma novca može biti tema koju će muškarac vješto izbjeći. Ili iskriviti činjenice. Prema istraživanju objavljenom u časopisu SAGE, 87 posto muškaraca lagalo je ženama koje su upoznali putem interneta o svojim primanjima kako bi ih impresionirali.

Izgled i visina

Ova vrsta laži rezervisana je uglavnom za društvene mreže. Muškarac će prilikom razmjene poruka sa drugim ženama lagati o svojoj visini, dodaće nekoliko centimetara da bi ostavio bolji utisak prije nego što se sretnu uživo. Prema istraživanju časopisa Personality and Social Psychology, 55 posto učesnika priznalo je da su na svojim profilima lagali o sopstvenoj visini.

Bonus video: