Recept za uživanje: Jabuke za nju, bademi i med za njega...

Sirova jabuka je moćan afrodizijak za žene, ali je korisna i u kolačima u kojima se odlično slaže sa bademima, moćnim afrodizijakom za muškarce
1928 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2019. 18:06h

Jabuka se proslavila kroz istoriju kao ‘voće iskušenja’. Iako brojni biblijski tumači sad vjeruju da je ‘jabuka’ iz rajskog vrta zapravo bila marelica, nar, pa možda čak i smokva - jabuku i dalje krasi titula zabranjenog voća. Ona je simbol seksualne želje, ljubavi i obožavanja, kaže Amy Reiley, autorika knjige “Eat Cake Naked”. U grčkoj mitologiji darovana je Afroditi kad ju je Paris proglasio najljepšom boginjom.

Jabuka je, međutim, zapala za oko i modernoj nauci. Svrstana je među moćne afrodizijake, posebno za žene. Naime, otkriveno je da je njen sastojak phloridzin sličan seksualnom hormonu estradiolu koji podstiče uzbuđenje. Žene koje su jele jabuku na dan bile su seksualno zadovoljnije od onih koje nijesu, prema nalazima istraživača talijanske bolnice Santa Chiara Regional Hospital, piše 24sata.hr.

Jabuka je odlična sirova, ali i u kolačima, a fantastično se slaže s bademima, koji su takođe moćan afrodizijak, posebno za muškarce.

Bademi su se kroz istoriju koristili za pojačavanje muške snage širom svijeta. Drevni kineski recept opisuje da su se od badema, oraha i meda pravile ‘pilule’ za plodnost muškaraca. Arapski seks-priručnik iz 15. stoljeća ‘The Perfumed Garden’ takođe daje sličnu preporuku, kombinaciju badema i meda, opisuje Amy Reiley. Dodaje da se danas zna da su bademi odličan izvor vitamina E, poznatog kao “vitamin za bolji seks”.

Drevni su Asteci su avokado zvali ‘stablom testisa’ jer njegovi plodovi na drvetu nalikuju na muški ‘ponos’. Francuski kralj Luj XIV. kleo se u njihov učinak. Vjerovao je da ‘spašavaju’ njegov libido od starenja. No nisu samo muškarci bili opčinjeni njihovom moći. Američka glumica Mae West tvrdila je da obožava namaz od avokada, ne samo zbog fantastičnog ukusa, nego i zato što održava njen seksualni apetit i dobar izgled. Autorka objašnjava da avokado svoju moć takođe duguje vitaminu E, a bogat je i vitaminom B6, koji povećava proizvodnju muških hormona. Sadrži i beta karoten, poznat po svojem anti-age učinku.

Oni koji prouče 'afrodizijačku' hranu, shvatiće da je vrlo zdrava te dodatno obogaćena sastojcima važnim za seksualnu želju.

Još su stari Grci i Rimljani prepoznali afrodizijačku moć trešanja. Pjesnici su, zahvaljujući njihovoj boji, upoređivali ženske usne s trešnjama u ljubavnoj poeziji. Sezona trešanja će uskoro.

Ako ne možete dočekati sezonu svježih, poslužite se zamrznutima i skuhajte slatki umak koji je još slađe polizati s partnerovih usana - savjetuje autorica.

Bonus video: