Ne po svaku cijenu: Situacije u kojima kompromisi ne dolaze u obzir

Ne pokušavajte da promijenite sebe i potisnete svoje želje da biste zadovoljili voljenu osobu - prije ili kasnije to će dovesti do unutrašnje frustracije i problema u vezi
2056 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Veza bez kompromisa je siguran način da izgubite osobu koju volite. U svakoj vezi, u nekom trenutku, parovi dođu do tačke kada moraju malo da popuste i naprave ustupke. Ponekad to može biti teško, ali ukoliko želite da vaša veza potraje i bude zasnovana na čvrstim temeljima, budite svjesni da je kompromis jedini način da to uspije.

Naravno, nekada ćete se zadesiti i u situaciji kada nijeste spremni da se nekih stvari odreknete, činite ustupke, zapravo - kada nijeste spremni na kompromis. Ne brinite za to. Jednostavno, postoje situacije u kojima je kompromis, zapravo, nepoželjan.

Pokušava da kontroliše vaš odnos sa prijateljima

Vaš partner može brinuti o vama, na primjer, ako smatra da je vaše prijateljstvo s nekim ljudima toksično. To može biti dirljiva manifestacija iskrene ljubavi i brige za voljenu osobu. Ali, on nema pravo da vam zabrani da komunicirate i vidite one koji su vam dragi. Želja da vas izoluje od voljenih, manipuliše osećanjima, nije ništa drugo nego manifestacija emocionalnog nasilja.

Smije se vašim snovima

Vaši ciljevi, planovi, snovi i težnje da ih ostvarite su važan dio vašeg ličnog razvoja. Ako je partner skeptičan prema njima, malo je vjerovatno da ćete u budućnosti razviti nešto ozbiljno. Ne pokušavajte da promijenite sebe i potisnete svoje želje da biste zadovoljili voljenu osobu - prije ili kasnije to će dovesti do unutrašnje frustracije i problema u vezi.

Prisiljava vas da prekinete porodične odnose

Vašem dečku se ne sviđaju vaši roditelji ili rođaci? To nije razlog da se od vas traži svečano rušenje svih mostova sa njima. Vaš mladić i vaši roditelji nijesu obavezni da budu najbolji prijatelji, već treba da se međusobno poštuju, izbjegavajući kritične situacije i ultimatume.

Insistira da promijenite posao

Karijera je važan dio našeg života. Osoba koja vas voli uvijek će vas podržavati na putu do sna. Ako iz nekog razloga partner pokušava da vas natjera da se odreknete onoga što volite, to je prilika da razmislite o dugoročnoj prirodi takvog odnosa. Zapitajte se da li takvo ponašanje degradira vaše dostojanstvo. Vaš partner ne bi trebalo da vas inspiriše kompleksima i potamni vaš život stalnim prigovaranjem i neutemeljenim kritikama. Zapamtite da vi zaslužujete sreću u odnosima i ne dozvolite da vas partner postepeno uvjeri u vašu beznačajnost.

Pokušava da promijeni vaše vrednosti i uvjerenja

Vaši principi su ono što vas čini jedinstvenom osobom. U pokušaju da promijenite stavove, slijedeći uvjerenja partnera, rizikujete da se rastanete, ali i da 'nestanete'. Zajedno ste jedno, ali ne zaboravite da uvijek imate pravo da izrazite svoje mišljenje i gledište.

Bonus video: