Šta nikako ne smijete reći prijateljici koju je ostavio partner

Umjesto da kažete samo "Previše si dobra za njega", budite specifični i tačno nabrojte razloge zbog kojih je vaša prijateljica fenomenalna osoba
1766 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2019. 15:40h

Svaka veza nakon nekog vremena dođe na raskršće, a nekad se partnerima putevi raziđu. Kada vašu prijateljicu ostavi partner sve što vi želite je da popravite njeno raspoloženje i razvedrite je. Zadovoljna,hr piše o načinima na koje to ne treba da radite, odnosno rečenicama koje nikako ne smijete da izgovorite.

1. On je gad/glupan/budala

U ovom slučaju uvrede nijesu dobra ideja, ma koliko istinite bile. Naime, koliko god bolan prekid bio, vaša prijateljica ne može odmah početi da razmišlja o bivšem dečku na bitno drugačiji način. Vremenom će početi da osječa ljutnju, ali za sada će samo biti povrijeđena jer taj "gad" više nije njen.

2. Ionako si predobra za njega

Ova kliše rečenica napisana je u scenariju svakog romantičnog filma. Umjesto da joj to izgovorite, budite specifični i tačno nabrojte razloge zbog kojih je vaša prijateljica fenomenalna osoba.

3. Naći ćeš nekog drugog

Naravno da će pronaći nekog drugog, ali ona odmah nakon prekida ne želi nekog drugog. Povrijeđena je i tek treba da se prilagodi na to da je ponovo solo, a razmišljanje o muškarcima samo joj izaziva stres.

4. Jeste li uopšte bili toliko bliski?

Ovo nikako nemojte reći na glas. Ne znate baš sve detalje njihove veze, a ovim pitanjem samo ćete je podstaći da brani vezu i da se mora prisjećati nekih sretnijih trenutaka. To će je zatim još više rastužiti. Bilo bi najbolje da neka mišljenja o prijateljičinom bivšem partneru ipak zadržite za sebe.

5. Misli na to koliko ćeš slobodnog vremena imati

Iako zavisi od veze, velika je vjerojatnoća da će vaša prijateljica prvu sedmicu nakon raskida provesti plačući, što je u redu. Nemojte joj predlagati nove hobije, samo budite uz nju i pružite joj podršku.

6. Nije ni bio zgodan

Još jedna rečenica koju ne smijete izgovoriti na glas. Ovo mišljenje zadržite za sebe, jer on je vašoj prijateljici bio zgodan i privlačan. To je jedan od razloga što joj se svidio. Tako da, držite se one – o ukusima se ne raspravlja.

7. Treba da mu se osvetiš

Niko ne voli da mu je prijateljica tužna, zato je vaša želja za povredom njezinog bivšeg partnera sasvim prirodna reakcija. Međutim, nema smisla to joj govoriti. Ako mu se i osveti, na kraju će ona ispasti loša, a vi ćete biti ta koja ju je nagovorila na ovu groznu ideju.

8. Njegov gubitak

Vaša tvrdnja je tačna, ali isto tako ona sad razmišlja o njemu kao o svom gubitku. Kroz njenu glavu prolaze zajednički trenuci, kako ju je zasmijavao, pružao joj svakodnevnu podršku. Iako imate najbolje namjere, ovim isticanjem gubitka samo ćete prijateljicu podsjetiti da je on bio svjestan tog gubitka i svejedno odlučio da okonča vezu.

Bonus video: