Kad se strasti probude: Ugasiti svijetlo ili ne?

Je li istinita tvrdnja da gašenjem svjetla dok vodimo ljubav pokazujemo ukočenost, a upaljenim svjetlom otvoren i slobodan duh?
2276 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pexels
Ilustracija, Foto: Pexels

Jedna od čestih dilema kada se govori o vođenju ljubavi svakako je ona o upaljenom ili ugašenom svijetlu. Volite li vi da gledate partnera pod “reflektorima” ili vam se više sviđa da “upalite” svoja čula u tami?

Istraživanja su pokazala da tvrdnje da gašenje svijetla upućuje na ukočenost, a upaljeno svjetlo na otvorenost i slobodu, nijesu tačne. Istina je, kao i kod mnogih drugih predrasuda, potpuno drugačija. Osim rijetkih slučajeva izuzetne stidljivosti, osvjetljenje tokom vođenja ljubavi nije ništa drugo nego pitanje ukusa, prenosi Elle.

Ljudi koji su izuzetno senzibilni, rado ugase svjetlo kako bi se isključili iz svega onog nevažnog. Neki slabo svjetlo smatraju senzualnim. Drugima je posebno uzbudljivo voljeti se i očima, vidjeti partnerovo tijelo, obline, muskulaturu, jedinstven sjaj partnerove glatke kože… njima nijesu dovoljni samo dodiri, oni žele da vole i očima.

Bonus video: