Ako se osjećate zapostavljeno: Evo šta je najgore što možete uraditi

Najveća greška koju žene prave u takvim situacijama jeste -optuživanje
3383 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osjećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru nijeste važni kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam njegove pažnje? Ne prenagljujte sa zaključcima. Manjak pažnje koju dobijate ne mora biti znak da se vaš partner “ohladio” od vas, da ima drugu ženu ili planira da vas ostavi.

Najveća greška koju žene prave u takvim situacijama jeste -optuživanje. Ne radite to prije nego što znate s čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom porodice ili s nekim bliskim prijateljem, piše Zadovoljna.hr.

Stručnjaci ističu da pokazujete nespremnost da saslušate njegovu stranu priče ako ga optužujete za određeno ponašanje. Iz tog razloga, on neće htjeti da vam se povjeri. Naprotiv, ako ga optužujete da je počinio nekakav grozan čin bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo još više emotivno udaljiti od vas.

Budite saosjećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte šta ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procjenjujte i djelujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smiju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osjećali posebno, privlačno ili uspješno. Budite sami sebi na prvom mjestu, naučite kako ćete sebi ugoditi, posvetite se svom mentalnom zdravlju, pa ćete se onda lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

Bonus video: