Najčešći razlozi nezadovoljstva vezom: Ni ljubomora, ni seks...

Najviše veza škripi zbog komunikacije među partnerima, pritom se ne misli na to koliko često i o čemu razgovarate, već na koji način se odnosite prema svom partneru
6693 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako biste možda pomislili kako su najveći problem u vezama ljubomora, različite seksualne preferencije ili nešto treće, istraživanja su pokazala kako najviše veza škripi zbog komunikacije među partnerima. A pri tome se ne misli na to koliko često i o čemu razgovarate, već na koji način se odnosite prema svom partneru.

Pod terminom “komunikacija u vezi” podrazumijeva se način na koji razgovarate s partnerom, kao i svijest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada živciraju oduvijek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnima. Ključ opstanka veze uvijek je u dobroj komunikaciji, naglašavaju psihoterapeuti pa biste s partnerom trebali otvoreno razgovarati o svemu, kakav god problem vas mučio, piše Cosmopolitan.

Nakon loše komunikacije kao razlozi na popisu problema veze slijede: nedostatak zabave, manjak vremena za partnera, bezosjećajnost, nezainteresovanost ili previše osjećajnosti, pretjerana ljubomora, kao i gubljenje identiteta.

Bonus video: