DESET NAUČNO DOKAZANIH SEKSI ZANIMLJIVOSTI

Neočekivano dobri za seks: Malo znoja, mali stomak, crvena boja...

Naučnici su dokazali da su muškarci sa većim obimom struka pet minuta 'izdržljiviji' od svojih mršavih kolega
7956 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kakve posljedice u krevetu ima fakat da muškarac ima koji centimetar više oko struka, kaako se žene 'kotiraju' u zavisnosti od boje kose, da li crvena boja i ljubav zaista imaju veze - samo su neka od pitanja o kojima se često piše. Evo šta je o tim i sličnim stvarima, kako piše Men's Health, rekla nauka. 

Namrštite se malo

Prema studiji, žene smatraju manje privlačnim muškarce koji se smiju za razliku od muškaraca, koji su namrgođeni i imaju ozbiljan izraz lica. Nasuprot tome, muškarce više privlače žene koje se smiju i ne privlače ih namrštene djevojke.

Vitamin D prirodno diže libido

Studije su pokazale da izloženost suncu, pomoću kojeg dobijamo dozu vitamina D, može da podigne nivo testosterona, povećavajući libido i raspoloženje za seksi igrice.

Malo znoja nije na odmet

Androstadienon, jedinjenje koje je pronađeno u znoju, poboljšava ženski libido i njeno seksualno uzbuđenje.

Nabacite koji cm u struku

Naučnici su dokazali da su muškarci sa većim obimom struka pet minuta 'izdržljiviji' od svojih mršavih kolega. Više naslaga na stomaku znači da muškarac ima više estradiola, ženskog seks hormona koji pomaže odlaganje orgazma.

Brinete su najpoželjnije

U studiji iz 2011. godine, brinete su kotirane kao atraktivnije i inteligentnije od plavuša i crvenokosih devojaka.

Ljubljenje – intimnost u vezi

Nauka je dokazala da ljubljenje poboljšava intimnost i bliskost parova u vezi, a čak smanjuje nivo stresa i holesterola. Takođe je dokazano da je učestalost ljubljenja povezana sa srećom u vezi.

Začinjena hrana povećava nivo testosterona

Nedavna studija u Francuskoj je pokazala da muškarci (od 18 do 44 godine) koji vole začinjenu hranu imaju više testosterona.

Crveno je boja ljubavi

Prema studiji Univerziteta u Ročesteru, većina muškaraca je priznalo da su im privlačnije djevojke koje nose crvenu boju.