Sportistkinja, djevica sa 37 godina: Teže je od treninga za Olimpijadu

Lolo Jones je vjernica, redovno se moli prije takmičenja, a o svojoj vjeri piše i na društvenim mrežama. "Djevičanstvo želim pokloniti svojm suprugu", poručivala je
10665 pregleda 3 komentar(a)
Lolo Jones, sportistkinja i vjernica, Foto: Instagram
Lolo Jones, sportistkinja i vjernica, Foto: Instagram

Amerikanka Lolo Jones (37) sjajna je sportistkinja koja je nastupala i na zimskim i na ljetnjim Olimpijskim igrama. Na ljetnjim se takmičila u atletici, dok je na zimskim nastupila u bobu. Ali, Jones je poznata i po tome što je nevina.

Još 2012. otkrila je svijetu da nije spavala s muškarcem, a ovih dana je njen intervju ponovo izazvao puno pažnje. Kazala je da joj je otvorenost o djevičanstvu bila greška.

"To je ubilo sve moje ljubavne sastanke nakon toga", rekla je Jones. "Kao da nisam ni imala šansu. Prije toga, bar sam imala priliku. Ok, kada je pravo vrijeme da mu kažem? Da li da čekam dok on malo vidi moju ličnost ili da samo bacim bombu? "

Lolo Jones je vjernica, redovno se moli prije takmičenja, a o svojoj vjeri piše i na društvenim mrežama. "Djevičanstvo želim pokloniti svojm suprugu", poručivala je.

Ali, britanski The Sun sada prenosi njenu novu izjavu: "Molim vas da shvatite da je ovo težak put. Postoji puno djevica i želim da znaju da je ovo najteža stvar koju sam uradila u svom životu. Ostati djevica prije braka teže je nego trenirati za Olimpijske igre i teže nego završiti fakultet".

Ona je primijetila i da seks pomaže sportistkinjama jer je dobar za hormone. Iako smatra da je u nepovoljnijem položaju, želi da se takmiči u trci na 100 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. i sada je koncetrisana na to pa joj pronalazak budućeg supruga trenutno nije prioritet.

Bonus video: