LJUBAV SE NE MJERI PATNJOM

Ruski psiholog: Kada je vrijeme za udaju, a kada za 'zbogom'?

Ako čovjek drugom čovjeku zamjenjuje cijeli svijet, to znači da on nema sopstveni svijet
6688 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2020. 22:27h

Mihail Labkovski je ruski psiholog poznat po svojim žestokim opaskama o ljubavi, životu i ženama. On je psiholog već trideset godina, a na njegove savjete i komentare niko ne ostaje ravnodušan, neki ih prihvataju, a neki žestoko negiraju. Iako se ne slažu svi s njegovim savjetima, njegove riječi imaju snagu. One su zasnovane na dugogodišnjem iskustvu, a internet stranica 24sata.hr izdvojila je neke od najzanimljivijih misli. 

Mjerimo ljubav nivoom patnje. U zdravoj ljubavi – riječ je o tome koliko si srećan. Žena nikada ne traba da u vezi toleriše ono što joj se ne sviđa. Treba odmah da govori o tome, a ako se muškarac ne mijenja, treba da se razvede od njega.

Usamljenost – to nije nedostatak ljubavi, to je odsustvo interesa za sebe, još od djetinjstva.

Muškarci su kao djeca, sviđa im se kad žena ima karakter.

Garancija srećnog porodičnog života, braka i seksa sa samo jednim partnerom, samo je u jednom – stabilnoj psihi. Bez ustupaka i kompromisa – to je sve direktan put ka kardiologu ili onkologu. Kad čovek ima stabilnu psihu, on može da živi s jenim partnerom cijeli život. I da ga voli ga.

Ako se želiš da se udaš, u vezi si ili čak živite zajedno šest mjeseci ili godinu i ništa se ne događa, moraš ga jednom pitati da li želi on porodicu i brak. Ako muškarac nije spreman da osnuje porodicu, znači da je došlo vrijeme da se pozdraviš s njim. Na lijep način, naravno. Tipa: „Ja imam snažne osjećaje prema tebi i nastaviću u istom duhu, ali daleko od tebe“.

Ako ti s muškarcem nije prijatno na prvom, drugom ili trećem sastanku, ne dogovaraj četvrti. Na prvom sastanku muškarac prikazuje sebe u najboljem svjetlu, a ako ti već tada nije prijatno s njim, onda iz tog odnosa ništa dobro neće proisteći ni u budućnosti.

Kad je riječ o mladim, uspješnim i lijepim ženama koje ne mogu pronaći partnera jer navodno imaju visoke standarde i očekivanja, one zapravo imaju strah od partnerskih veza.

Ako čovjek drugom čovjeku zamjenjuje cijeli svijet, to znači da on nema sopstveni svijet.

Šta treba da uradiš kako bi se udala? Sve u svemu treba činiti samo jedno – biti svoj. To je dovoljno.

Ljudi koji ne vole sebe ne mogu voljeti jedni druge, zato oni ne mogu biti srećan par.

Preporučujemo za Vas