Imate li ih vi? Tri muške navike koje ženama užasno idu na živce

Otkrijte radite li i vi stvari od kojih se većini žena - diže kosa na glavi
6990 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stručnjak za veze Matthew Husse godinama je proučavao tajnu skladnog muško-ženskog odnosa pa je otkrio tri muške navike koje žene najčešće inajviše nerviraju.

1. Selektujete informacije i zaboravljate njoj bitne stvari. Na primjer, rekla vam je da sjutra ima važan poslovni sastanak, ili da joj je prijateljica u gradu pa će sa njom popiti kafu ili da skoknete pri povratku s posla do prodavnice po mljeveno meso… Vi ili ‘sjedite na ušima’ ili zaista ne marite za njoj bitne stvari – misli ona, jer ne može drugačije objasniti činjenicu da prečesto zaboravljate ono što joj je bitno. Zapamtite, žene ne biraju informacije kao muškarci – njima je svaka ‘sitnica’ bitna!

2. Treba vam ‘sto godina’ da nešto popravite. Zamolila vas je da pogledate onu slavinu u kupatilu koja curi već nekoliko dana, ili da pokupite lišće ili da provjerite stanje ulja u njenom automobilu… Iako vam je stalo do nje, ne smatrate da je ‘od životne važnosti’ da se to uradi istog trena. Ako vas je zamolila znači da joj je stalo da to uradite - što prije.

3. Govorite joj da se smiri kad je živčana. To je isto kao da joj mašete crvenom krpom ispred nosa. Posebno ako vaša draga inače nije sklona ispadima bijesa. Iako muškarci ne vide toliku dramu u svemu kao što ju vide djevojke, i vole da rješavaju probleme odmah, u ovakvim trenucima uputite joj utješne riječi, kažite da je razumijete i da će sve na kraju biti ok. U vama će tada gledati svoj junaka, a ne metu da iskaljivanje ljutnje.