I TAKO DOĐEŠ MI U SAN

Šta znači ako sanjate bivšu ljubav? I mora li to znati sadašnja...

Uspomene, sjećanja i osjećanja koja se nalaze u vašoj podsvijesti ne mogu nestati tako lako i s vremena na vrijeme mogu se vratiti u formi sna
3387 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukoliko vam često u snove dolazi bivši dečko i snovi nijesu tako bezazleni i naivni, ne brinite, nijeste sami. Prema jednom istraživanju koje je obavio DreamsCloud (sajt namenjen za istraživanje snova) mnogo više ljudi sanja svoje bivše partnere nego sadašnje. Anketa je obuhvatila 1.172 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja koga su najčešće sanjali i kako.

Čak 29 odsto je priznalo da sanja o bivšim ljubavima, dok 25 odsto sanja o sadašnjim. I samo jedan od pet ispitanih je kazao da bi priznao partneru da je sanjao kako ga u snovima vara. Da li je zaista strašno sanjati bivše zaboravljene partnere i šta to podsvijest želi da nam poruči?

“Generalno, seksi fantazije i snovi o drugim ljudima su sasvim normalna pojava”, kaže Ana Mekej, licencirani savetnik i terapeut za veze. “To ne mora nužno da znači da želite da varate partnera. Vi jednostavno imate osjećanja i za druge ljude”, dodaje ona.

“I u slučajevima da sanjate kako se žestoko ljubite sa bivšim, to ne znači da je vaša sadašnja veza u problemu. Ukoliko vam je sadašnja veza odlična, ovakvi snovi uopšte ne treba da vas brinu i podstaknu na razmišljanje”, tvrdi Mekej. Terapeutkinja objašnjava kako ovi snovi mogu ukazivati da imate nedovršena posla sa bivšim ili neki osećaj krivice pa kroz snove pokušavate da riješite probleme. Međutim, može ukazivati i na to da u vašem sadašnjem odnosu nešto nije kako treba ili ne zadovoljava sve vaše potrebe.

Razmislite koliko ste zaista srećni sa sadašnjim partnerom... Da li zadovoljava sve vaše potrebe u vezi? Da li ste nečim možda nezadovoljni?

Ukoliko ste potpuno zadovoljni, seksi snovi sa nekim drugim ili bivšim partnerom ne moraju apsolutno ništa da znače. Uspomene, sjećanja i osjećanja koja se nalaze u vašoj podsvijesti ne mogu nestati tako lako i s vremena na vrijeme mogu se vratiti u formi sna.

Da li da krijete svoje snove ili da ipak budete iskreni prema partneru?

Teri Orbuč, savjetnik za ljubavne veze kaže da nema potrebe da dijelite sa sadašnjim partnerom svoje seksi snove, osim u slučaju da mislite da se iza toga krije veći problem.

Na početku veze, dok ne utvrdite temelje svog odnosa, bolje je da ovakve informacije zadržite za sebe, a kasnije sami odlučite da li je u redu da podijelite svoje snove sa voljenom osobom.

Preporučujemo za Vas