Savjeti koje treba ignorisati: Ne, nije u redu ako nema seksa...

Iako su obično dobronamjerni, neke savjete je ipak bolje zanemariti
6425 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru ili ako počnete da živite sa nekim, nijeste sebi osigurali sreću do kraja života. Brak ili duga veza zahtevaju puno truda i ulaganja. Ponekad napori koje ulažemo daju rezultate, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu savjeta i predloga kako da popravimo stvari. Međutim, iako su obično dobronamjerni, neke savjete je ipak bolje zanemariti.

1. U redu je ako nema seksa

Nedjelju ili dvije, pa i mecsec bez seksa, naravno, ne moraju da znače da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan doo bračnog života i ako izostaje duže vrijeme, to nije u redu i vjerovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji, vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se događa i riješili problem. U suprotnom, vaš problem može da postane sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend... Pitanje je - želite li zaista stalno da budete pod pritiskom da morate da uradite nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini bijeg ponekad može da bude super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nijesu loše.

3. Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete da poslušate. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se... dijete će možda riješiti vaše probleme - ali na vrlo kratko vrijeme, a kada početno uzbuđenje dođe kraju, vratiće se svi problemi koji su vas morili prije bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, prije nego se "bacite" na pravljenje djece, popravite svoj odnos.

Bonus video: