DEŠAVA SE

Ne ide kako treba? Šta ako ste seksualno isfrustrirani

Ključ uspjeha leži u prihvatanju problema i postupnom rješavanju
3660 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoji puno razloga zbog kojih se možete osećati seksualno isfrustrirano. I mada većina misli tako, nijesu svi povezani sa čarolijom među partnerima, odnosno nedostatkom iste. Možda se osjećate krivima jer ste previše umorni da biste se upustili u vođenje ljubavi. S druge strane možda vam se ne dopada način na koji vaš partner inicira seks. Ili vam se jednostavno više ne dopada rutina po pitanju seksa na koju ste bili navikli.

Šta god bio razlog seksualnoj frustraciji, seksolozi tvrde da je moguće savladati prepreke i ponovo uživati u seksu. Prvo što treba da uradite jeste da prihvatite činjenicu da su takva osjećanja savim normalna i vrlo česta. Veliki broj parova se po ovom pitanju obraća stručnjacima za pomoć, i nema mjesta sramoti u svemu tome. Ako težite ka tome da pratite u stopu libido svog partnera, previše ćete sebe forsirati a to često završava pogrešno. Ključ uspjeha leži u prihvatanju problema i postupnom rješavanju, piše Women's Health.

Ne krivite partnera

Iako se osjećate isfrustrirano po pitanu seksa, ne treba da krivite svog partnera za to. Time ništa dobro nećete postići. U pitanju ste dakle vi, i vaša osjećanja. Umjesto da svaljujete krivicu na partnera, razgovarajte sa njim o tome kako se osjećate.  Pričajte o tome kakav biste seks željeli. Pokušajte da to bude nakon što ste se mazili i popravili opšte raspoloženje.

Dodirujte jedno drugo

Ovdje se ne misli na seksualni dodir već na senzualni. Ukoliko iz vaše jednačine uklonite seks, mnogo ćete manje osjećati pritisak i imaćete veću želju da zagrlite voljenu osobu. Nježni dodiri koji ne vode ka seksu, mogu da budu zaista prijatni i učinkoviti.

Napravite svoju seksi listu

Seksolozi predlažu da napravite listu stvari u kojima zaista uživate tokom seksa. Naravno na spisku mogu da se nađu i one stvari koje do sad nijeste probali, a željeli biste. 

Dodajte igračke vašoj rutini

Najčešći razlog ženske seksualne fristracije jeste izostanak orgazma. Zašto biste sebi to radili kada postoji čitava jedna industrija koja vrijedno radi na kreiranju igračaka koje vam 100% mogu obezbijediti orgazam? Ako vam je potrebna dodatna stimulacija tokom seksa, osjećajte se potpuno slobodno da uvrstite u akciju i neku zanimljivu igračku. Ne brinite zbog vašeg partnera, on će biti zadovoljan što se raspoloženi za seks, i neće se osjećati ugroženo.

Eliminišite stres iz svog okruženja

Stres je jedan od najčešćih uzroka za nizak libido. A kako gotovo da ne postoji osoba u savremenom društvu koja nije pod stresom, neminovno je da se posljedice osjećaju i u seksu. Romantična večera, maženje uz omiljeni film, mirišljave svijeće i topla kupka, mogu u velikoj mjeri pomoći da se oslobodite stresa i sa radošću prionete na seks.

Preporučujemo za Vas