“Moja žena je sama otvorila teglu krastavaca i više joj ne trebam”

“Poenta braka je u tome da znaš koje kuhinjske krpe smiješ da upotrijebiš, a koje su za ‘bolje ljude’ koji tvojoj ženi dođu u posjetu”, objasnio je jedan od učesnika rasprave

2669 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnogi parovi se slažu da su za uspješan brak ili vezu potrebni humor i sposobnost partnera da se nasmiju na mane onoga drugog. Na Twitteru je pokrenuta duhovita rasprava parova i supružnika, koji su pošteno istračali svoje bolje ili gore polovine, prenosi net.hr.

“Koliko puta je moj muž plakao: 1. na našem vjenčanju; 2. kad su nam se rodila djeca; 3. kad sam prekratko pokosila travu”, napisala je jedna korisnica i podstakla ostale da se izjadaju na sličan način.

“Moja žena je sama otvorila teglu krastavaca i ja joj više ne trebam”, zaključio je jedan zabrinuti suprug.

Poenta braka jeu tome da znaš koje kuhinjske krpe smiješ da upotrijebiš, a koje su za ‘bolje ljude’ koji tvojoj ženi dođu u posjetu”, nadovezao se drugi.

“Brak: ‘Htjela bih da si spontaniji’, ‘Budi predvidiv’, ‘Treba mi bliskost’, ‘Daj mi prostora’, ‘Isprazni mašinu za suđe’, Ne tako!'”, slikovito je objasnila još jedna tviterašica cijelu poentu života sa supružnikom.

“Muž mi se upravo obratio sa: ‘Oki Doki artičoki!’ Pitam se zna li ko kakvog dobrog advokata za razvod”, našalila se druga.

“Dok moja žena spava, ja se šunjam u čarapama, šapćem, imam slušalice dok gledam TV… Kada ja spavam, ona usisava, stepuje…”, požalio se očajni usprug.

“Moja gospođa i ja smo toliko dugo u braku da ona završava moje rečenice. A nekad ih i započne i umetne riječi u sredini”, napisao je još jedan tviteraš.

“‘Ne znači ne!’, moram podsjećati svoju ženu dok se fokusira na bubuljicu na mojim leđima”, komentarisao je drugi.

“Kada sam se nakon automobilske nesreće probudio sav polomljen, žena je bila uz mene i stalno me podsjećala na to da je porođaj puno bolniji”, otkrio je treći.

“Ja: ‘Zar devet mjeseci žrtvovanja nije bilo dovoljno? To što sam dijelila svoje tijelo, pazila ih i othranila, to nije pokazalo moju nesebičnost? Zašto ja stalno moram samo davati i…?’; Muž: ‘Samo tražim da ostaviš koji keks za djecu, pojela si ih već osam!'”, zaključila je temu tviterašica.

Bonus video: