PRAVE GODINE

Nova studija: Da li žene više vole mlađe ili starije muškarce?

mlađi muškarac ima veću potrebu da udovolji starijoj partnerki, pogotovo kada je riječ o seksu, a kada uspije u tome i sam se osjeća zadovoljno i srećno

10282 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Većina žena udaje se za muškarce koji su jednu do tri godine stariji od njih, vjerujući da je to najbolje za njih. Ali, možda nije baš tako.

Prema riječima stručnjaka za odnose Justina Lehmillera, žene koje izlaze na sastanke s muškarcima koji su znatno mlađi od njih, obično su srećnije i zadovoljnije, prenosi Bright Side.

Kako bi saznao više o heteroseksualnim vezama, doktor Lehmiller je anketirao 200 žena. Sve one u jednom su trenutku u svom životu izlazile s muškarcima koji su bili mlađi od njih, stariji od njih, ali i s onima koji su bili istih godina kao one.

Istraživanjem je utvrđeno da su najsrećnije žene bile one koje su bile u vezi s muškarcem koji je oko 10 godina mlađi od njih. Osim što su bile srećnije, upravo su one bile voljne da više rad na vezi i njenom unapređivanji nego žene koje su bile u vezi sa starijim muškarcima.

Iako još uvijek nije sakupljeno dovoljno podataka, doktor Lehmiller iznio je svoje razmišljanje zašto je tako, odnosno zašto se žene osjećaju prijatnjije kada su one starije od svog partnera. Prema njegovim riječima, u pomenutim vrstama odnosa žene imaju više prostora za jednakost.

Pored toga, i muškarci koji su u vezi sa starijom ženom, su takođe srećniji od muškaraca koji su u vezi s mlađom ženom. Lehmiller tvrdi da je to zbog toga što mlađi muškarac ima veću potrebu da udovolji starijoj partnerki, pogotovo kada je riječ o seksu, a kada uspije u tome i sam se osjeća zadovoljno i srećno.

Drugi stručnjaci nadovezali su se na ovo istraživanje i naveli da je razlog za sreću zrelost žene.

Studija objavljena u časopisu Journal of Sex Research sugeriše da ne samo da druženje s mlađim muškarcima dopušta ženama da razbiju neke društvene norme i barijere koje bi inače mogle biti prisutne tokom seksualnih interakcija, već su žene navele i činjenicu visokog seksualnog i emocionalnog zadovoljstva unutar intimnih partnerstava s mlađim muškarcima, prenosi Psychology Today.

Tri razloga zašto žene žele mlađe muškarce

Tina B. Tessina, dr.sc., licencirana porodična terapeutkinja s praksom u Long Beachu u Kaliforniji, tvrdi da su ženama privlačni mlađi muškarci jer su fleksibilniji i spremniji za zabavu, dok su muškarcima privlačne žene starije od njih jer za razliku od većine mlađih znaju šta žele, prefinjenije su i poslovno su ostvarene.

Tessina navodi i tri glavna razloga zašto starije žene biraju mlađe muškarce i zašto mlađi muškarci rado izlaze sa starijim ženama:

  • Žene u godinama izgledaju sve bolje, zahvaljujući napretku medicine i zdravom načinu života koji uključuje i redovno vježbanje .
  • Nakon razvoda ili profesionalnih ostvarenja žene ponovo požele da uz sebe imaju partnera, ako ne za zasnivanje porodice, onda za druženje i izlaske.
  • Pojedine žene se odlučuju za mlađe muškarce jer im odgovara da je uz njih osoba koja je više fokusirana na nju nego na karijeru.